Отидете към основна версия

4 412 7

Volkwagen ID.7 в Китай е двойно по-евтин от предлаганите в Германия и в България

  • volkswagen-
  • id.7-
  • цена-
  • китай-
  • българия-
  • германия

Новият Volkswagen ID.7 вече стъпи на европейския пазар, а от ноември ще се появи и в Китай. Изненадващо, но тази електрическа кола е повече от два пъти по-евтина в Поднебесната империя, отколкото у дома, в Германия. За това пише сайтът Nextcar .

Електрическата кола Volkswagen ID.7 струва от 56 995 евро в Германия, у нас цената ѝ започва от 114 560 лева, а в Китай същата кола се предлага за сумата от 24 300 евро. Дори топ версията на китайския пазар ще струва 33 000 евро.

Както знаете, новият Volkswagen ID.7 се произвежда в Китай и в Германия. Такава висока разлика в цената се дължи на няколко фактора. Това са евтината работна ръка в Китай, държавните субсидии за производителите на електрически автомобили и силната конкуренция на пазара, което принуждава цените да падат.

В допълнение, базовият електрически автомобил Volkswagen ID.7 на китайския пазар е оборудван с двигател с мощност 204 конски сили, а на германския пазар той е по-мощен - 286 конски сили.

Топ опцията за задвижване на всички колела в Германия е с мощвност 340 конски сили, а в Китай - 313 конски сили. Но батериите и в двете версии на електромобила са с еднакъв капацитет - 77 или 85 kWh. Обхватът достига 700 км.

Ще припомним, че седанът Volkswagen ID.7 е флагманът на електрическата гама на марката. Той стана наследник на VW Passat с четири врати, тъй като новото поколение на този модел се предлага само във версия комби.

Между другото и електрическият кросоувър Volkswagen ID.4 наскоро значително поевтиня в Китай - сега тази кола се продава в Поднебесната държава за $20 000.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини