Last news in Fakti

15 Декември, 2023 11:18 5 206 8

Идва нов и евтин кросоувър от Volkswagen

  • volkswagen-
  • id.2all-
  • suv

Новият продукт ще се появи на пазара едва през 2026 година

Идва нов и евтин кросоувър от Volkswagen - 1

Volkswagen показа първото изображение на "народния" кросоувър. Засега моделът се появява под името ID.2all SUV. Първата част от името показва, че за основа ще бъде взет хечбекът ID.2all, представен през пролетта на 2023 г., а втората част - SUV - означава, че това ще бъде кросоувър, т.е. по-голям модел. Първо Volkswagen ще покаже ID.2all SUV в концептуален статус, който е изобразен в тийзъра, а производствената версия ще се появи на пазара не по-рано от 2026 година.

Потъмненият ID.2all SUV тийзър показва кросоувъра в профил. Виждат се къси надвеси и очертаващи се изпъкнали калници. На C-колоната можете да видите три слота, подобни на тези, които видяхме в ID.Buzz, а на покрива има спретнат спойлер. Дизайнът на фаровете е направен в същия стил като останалите електрически автомобили от линията ID.

Логично е да се предположи, че в техническо отношение ID.2all SUV ще бъде унифициран с ID.2all и ще се базира на опростена версия на платформата MEB Entry. Тази платформа предвижда инсталирането на батерии с капацитет 38 или 56 киловатчаса. Хечбекът ID.2all има електрически мотор с мощност 226 конски сили, а пробегът с едно зареждане достига 450 километра в цикъла WLTP.

Според предварителните данни цената на серийния SUV ID.2all ще бъде приблизително 23 хиляди евро, докато ID.2all ще струва около 20 хиляди евро. Volkswagen ще има и още по-евтин модел ID.1, който ще се позиционира като базов електрически автомобил.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    8 0 Отговор
    Идва .... 2026 година ‼️
    Сега не идва ки 2024 -та 😀😀😀
  • 2 Мъдрият

    13 2 Отговор
    Евтин, евтин - колко да е евтин!

    46 000лв да не е евтино?

    Разбирам да струва 10 000лв - да, тогава ще е евтин!
  • 3 Мнение

    14 2 Отговор
    Идва спирането на т.нар. електрички (таблети на колела, с последователно свързани батерии от gsm-и, ултра "невероятната" технология), понеже хората (мнозинството) не са такива балъци, че да си запалят трудно спестените пари!!!

    Вижте видеата с директорите на фв, форд и джием, където твърдят, че или спират ел популизма, или фалират!
    Когато рибата ти е в морето, а ти си сложил тигана, става същото като със съвременните ел автомобили!
    Нито са еко, нито са надеждни, нито имат адекватен пробег, нито имат зарядна инфраструктура, нито имат адекватна втора употреба и съответно добра остатъчна стойност!

    Но с глобалягите положението е такова - казват ти ваксай се под строй, а заблудените изпълняват?!
    Казват ти, карай само ел таблети на колела, а заблудените изпълняват?!

    Проблемът на съвременното човечество е АЛЧНОСТТА! Няма как да се насити нещо без дъно и граници! Не може тия зад корпорациите да изпозамърсиха планетата ни (докато се гушиха с трилиони и власт), а сега да твърдят, че обикновените хора трябвало да се лишаваме, щото много со2 се отделял?!

    Насекомите и електричките да си ги ядат и карат глобалягите! За останалите трябва истинска демокрация и допитване до хората по всички важни теми!!!
    Време е за справедливост по целия свят!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ЧегеЗавара

    4 0 Отговор
    Венсеремос, другари! Изкарайте гилотините по площадите отново!
  • 6 Жеко

    5 0 Отговор
    Иде,иде,ама за сега се не виде!То до 2026
    Филца няма да го има.Ще е изяден от
    китайчетата!Сигурация!
  • 7 тоз

    1 2 Отговор
    Моя ГоУф 2 е струвал нов 18000DM. Ко по евтино от това? Пазя немската фактура.
  • 8 2026 година??!!!

    0 1 Отговор
    Браво това е сериозен отговор на китайската експанзия в бранша от БИВШИЯ ЛИДЕР.