Отидете към основна версия

33 036 14

Умопомрачителен Aventador с 2005 к.с.

  • lamborghini-
  • aventador-
  • dmc-
  • тунинг

Немската компания DMC разпространи информация за проект, който ще превърне суперкара Lamborghini Aventador в истинско чудовище. Радикалният тунинг е предназначен за онези собственици на Aventador, за които парите не са от никакво значение. Цената, която са определили немците от DMC, стартира от $2.5 млн.

За тези пари тунинг специалистите предлагат да монтират два турбокомпресора на стандартния атмосферен 6.5-литров дванайсетцилиндров агрегат. Наред и с доста други подобрения, мощността на двигателя ще нарасне от 700 до умопомрачителните 2005 конски сили. Максималният въртящ момент пък ще се увеличи от 690 Нм до 910 Нм.

Благодарение на този силов тунинг динамичните характеристики на колата ще станат още по-впечатляващи. От 0 до 100 км/ч немската доработка ще ускорява за 2.3 секунди - постижение, което е по-добро от това на стандартния Aventador с 0.7 секунди. Максималната скорост ще е 375 км/ч (с 25 км/ч повече от тази на донора).

За гореописаните постижения ще се използва специално гориво, а обемът на двигателя ще нарасне от 6.5 литра до 7.7 литра. Доработката няма да се размине и без задължителния оптичен тунинг, като за суперкара е предвиден изцяло нов аеродинамичен пакет. Най-интересната част от него е активното задно антикрило, което може да играе роля и на т.нар. въздушна спирачка.

Интериорът ще е решен с крокодилска кожа, а приборите ще са заменени от сензорни дисплеи. Единият от иновационните екрани ще е разположен пред пасажера, като от там също ще могат да се променят настройките на автомобила, в това число налягането в турбините, реглажа на адаптивното окачване и ъгъла на атака на спойлерите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини