Отидете към основна версия

52 852 38

В Германия хиляди хора протестират срещу продажбата на шоурумите на Mercedes-Benz

  • шоурум-
  • германия-
  • mercedes-benz

Около 25 000 служители на Mercedes-Benz протестираха срещу планираната продажба на шоурумите на компанията. Това съобщава ДПА, като допълва, че протестиращите не са само работници във въпросните дилърски центрове, но и от заводите на Mercedes.

Протестиращите изляха гнева си с барабани, свирки и транспаранти. Около 10 000 души се присъединиха към протеста във фабриката на производителя на луксозни автомобили в Зинделфинген, Баден-Вюртемберг.

Протестите са организирани от генералния съвет на завода и профсъюза IG Metall. Под мотото "Ние сме заедно всеки ден" още повече протестиращи се събраха край централата на Mercedes-Benz Group в Щутгарт, както и в градовете Ращат, Дюселдорф, Бремен и Берлин.

Всички производствени линии на Mercedes са спрени, множество клонове също са затворени. През пролетта вече са проведени работни срещи в много предприятия.

Ще припомним, че през март концернът обяви, че възнамерява да продаде шаурумите, като съдбата на всеки от тях ще се разглежда поотделно. Според говорителя на компанията все още няма нито един продаден дилърски център.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 73 гласа.

Свързани новини