12 Септември, 2024 10:42 5 599 16

Volkswagen повиши значително цените на всичките си модели с ДВГ

  • volkswagen-
  • цени-
  • германия

Мярката се отнася за автомобилите, продаващи се на германския пазар, но това впоследствие ще се отрази и на останалите пазари

Volkswagen повиши значително цените на всичките си модели с ДВГ - 1

Компанията Volkswagen вдига цените за моделите си с бензинови и дизелови двигатели с вътрешно горене. Новите ценови етикети ще бъдат въведени от днес, 12 септември. Както съобщава Carscoops , ръководството на компанията планира да получи повече печалба не само чрез намаляване на разходите.

Автомобилният производител увеличава цената на своите бензинови и дизелови модели в Германия с от 2.1 до 4.2%. Увеличението на цената ще засегне цялата гама с двигатели с вътрешно горене за моделна година 2025, с изключение на малкия хечбек Polo. Препоръчителните цени на дребно ще се покачат различно.

Увеличението варира от 490 евро за кросоувъра Taigo до 2 490 евро за флагмана Touareg. Най-много от поскъпването обаче ще пострада Golf, чиято цена ще нарасне с 1 150 евро. Освен това цената на допълнителното оборудване също ще се увеличи.

Няма официално обяснение от страна на Volkswagen, което да даде яснота за причината за толкова значително увеличение на цените. Очевидно е, че това решение е свързано с икономическите проблеми на компанията, които стават все по-големи.

Volkswagen повиши значително цените на всичките си модели с ДВГ


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прасе от Белене

    43 8 Отговор
    Чао "Газпром" нали така? Хахаха
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    50 4 Отговор
    Volkswagen повиши значително цените на всичките си модели с ДВГ.

    Нищо за сметка на това новият световен автопроизводител Китай намали цените с 30 % поради евтините ресурси захранвани от Русия.
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 1 Отговор
    "Компанията Volkswagen вдига цените за моделите си с бензинови и дизелови двигатели с вътрешно горене"
    Радо, за всичките ли ❓
    Щото компанията включва ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТ МАРКИ с над 50 модела 🤔

    Коментиран от #7

  • 4 Анонимен

    33 5 Отговор
    Бях преди 14 години в Берлин. Тогава едни приятели се чудеха каква кола да си купят. Казах им, взимайте някаква корейска, не се занимавайте с VW. Купиха бензинова Киа 1.6 . Преди няколко дена се чух с тях, още я карат, 260 000км само градско, сменен един съединител.

    Коментиран от #8, #10

  • 5 Чайна курпорейшън

    31 4 Отговор
    Германия съвсем се срина
    Фолксваген са само малка част от резила по нанадолното
  • 6 Пред-фалитно значи

    18 3 Отговор
    Няма да ми липсват. Аз харесвам елегантни коли.
  • 7 Гост

    25 2 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Вдигат цените на автомобилите с ДВГ, защото се продават.Цените на електрокарите не вдигат, защото не се продават.

    Коментиран от #13, #14

  • 8 Да дойдат

    19 0 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    да я карат в България, да ги видим колко ще изкарат. То на хубав път всичко кара по много.
  • 9 Опорка

    30 1 Отговор
    40 бона за поло и 85 за пасат, тия са пили нафта.
  • 10 сенко

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Браво напълно те подкрепям . Защото за да разберат това трябва да се купили второ ръка Немска кола ( наивно вярвах на Немската надеждност и купих 2 като при първата си помислих само при мен въпреки го вземах след преглед в сервиза ). След годинı купих нова като измина 96.000 км започнаха безкрайните проблеми висене по сервизите , губене на време , пари и нерви .

    Коментиран от #11

  • 11 Астор

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "сенко":

    и каква е тази нова немска на 96 000 км, която е стояла непрекъснато в сервиза!?
    Гаранция нещо??
    4-5 вече сменявам от нови до към 200 000 км и след това продавам-с една не съм имал сериозни ядове…не съм чул и да се оплакват купувачите след мен….
    В семейството имаме от нов И30 1.4 на малко под 140 000 км, използван от възрастен човек, само като личен автомобил…нищо кой знае какво като здравина (сменен синхронизатор на 3-та след изтичане на гаранцията), посредтсвена сглобка и комфорт…наченки на корозия по горните ръбове на рамките на вратите…плюс е евтината поддръжка….
  • 12 Чавдар войвода

    8 11 Отговор
    Светът ще бъде по-добро място, когато Фолксваген престане да съществува.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Явно не си наясно, че
    Голямата корпорация притежава цели единадесет автомобилни марки. Това са: Volkswagen (VW), AUDI, Ducati, Bentley, Bugatti, Porsche, SEAT (с CUPRA), Lamborghini, SKODA, Scania и MAN. 🤔‼️🤔‼️
  • 15 Баш майстора

    10 2 Отговор
    Преди години бях върл запалянко по волксваген, но с времето разбрах ,че има и други хубави коли и сега съжалявам ,че отделих толкова много време и нерви за тези терикати.
  • 16 Изатова

    3 2 Отговор
    Вагена скоро приключва. Ако искат да оцелеят трябва да произвеждат само малолитражка- народна кола. Трябва да забравят за всичко различно от 4 цилиндъра.