Отидете към основна версия

10 030 9

Китайска марка за първи път влезе в топ-10 на световните бестселъри, изпреварвайки BMW

  • byd-
  • bmw-
  • нови автомобили-
  • продажби-
  • класация

BMW пък е единствената премиум марка в десетката

Както вече ви информирахме, японската марка Toyota за пореден път стана лидер в класацията на най -продаваните автомобилни марки. Проучването е за изминалите месеци от тази година и се прпави от ресурса Focus2Move, който е специализиран в проучване на автомобилния пазар в повече от 160 страни.

Японският производител е лидер в класацията през последните 10 години, като през май 2024 година продажбите на Toyota възлизат на 3.6 милиона бройки от началото на годината. На второ място е германският Volkswagen - той има приблизително 2 милиона продадени коли тази година, а Honda затваря топ 3 (1.6 милиона броя).

Следващите в класацията са Ford (1.5 милиона) и южнокорейският Hyundai с почти еднакъв резултат. Nissan е на шесто място с 1.3 милиона продадени автомобила. На седмо и осмо място са Chevrolet – 1.3 милиона, и Kia с продажби от 1.2 милиона броя.

Най-интересното в тази класация обаче е присъствието на китайска марка в топ-10. Става дума за китайския автомобилен производител BYD, който заема деветото място с 1.1 милиона продадени коли от началото на годината. Другата интересна новина е, че BMW затваря топ 10 с 944 000 продадени коли и се явява единствана премиум марка, попадаща в челната десетка.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 20 гласа.

Свързани новини