29 Юли, 2024 13:58 2 650 5

Вижте от кои нови автомобили са най-доволни техните собственици?

  • нови автомобили-
  • удовлетвореност-
  • jd power
Вижте от кои нови автомобили са най-доволни техните собственици? - 1

Шофьорите стават все по-доволни от новите коли. Това показват резултатите от проучване, проведено от американската агенция JD Power. За да направят финална класация, експертите на JD Power са анкетирали 99 144 собственици на нови автомобили.

Нивото на удовлетвореност от покупката през първите 90 дни от притежанието е измерено по 1000-точкова скала и като цяло достигна 847 точки - резултат, който е с 2 точки повече от този от миналата година.

От новото проучване се виждат и някои интересни тенденции. Най-вече шофьорите не харесват мултимедийните системи (рейтингът им е 805), а нестабилната работа на Android Auto и Apple CarPlay им е особено досадна.

Собствениците на електрически автомобили са по-доволни от колите си (индекс 877 от 1000). В допълнение, премиум моделите имат по-висок рейтинг от масовите модели - средно 870 точки срещу 838.

В премиум сегмента води Rivian с показател от 900 точки, но статистиката за тази марка е непълна поради малкия брой автомобили на пазара. Второто място е заето от Porsche (891 точки), а третото - Jaguar (886). Tesla губи спрямо миналата година. Audi (847 точки) и Acura (851) са с най-нисък резултат.

Вижте от кои нови автомобили са най-доволни техните собственици?

Сред масовите модели най-добрите автомобили са MINI (858 точки), Ram (854) и KIA (853). В дъното на рейтинга са Mitsubishi (821 точки), както и Jeep и Subaru (по 828).

Вижте от кои нови автомобили са най-доволни техните собственици?

„Традиционните производители са се вслушвали в гласа на клиента“, каза Франк Хенли, генерален мениджър в JD Power. - „Те произвеждат подобрени автомобили, които са по-отзивчиви към нуждите на клиентите, с повече място за съхранение и по-добри материали, както и по-удобни за потребителя функции.

Що се отнася до електрическите автомобили, най-новите модели на традиционните производители надминаха дългогодишния лидер Tesla, когато става дума за ниво на емоционална привързаност и ентусиазъм на собствениците за ново превозно средство."

Определени са и най-добрите модели автомобили, от които собствениците им са най-доволни. Абсолютен лидер е представителният седан BMW Серия 7. Концернът Hyundai-KIA преобладава сред производителите на автомобили, седем модела от корейските марки са сред лидерите.

малки премиум автомобили - BMW Серия 2;
компактни автомобили - KIA Forte;
компактни премиум автомобили - Alfa Romeo Giulia;
средно големи автомобили - KIA K5;
средно големи премиум автомобили - Porsche Taycan;
спортни автомобили - Lexus LC;
миниванове - KIA Carnival;
малки кросоувъри - Mini Countryman;
малки премиум кросоувъри - Genesis GV60;
компактни кросоувъри - KIA EV6;
компактни премиум кросоувъри - BMW X4;
средни кросоувъри - Hyundai Santa Fe;
средни премиум кросоувъри - Lexus RX;
големи кросоувъри - KIA EV9;
големи премиум кросоувъри - BMW iX;
пълноразмерни SUV - Jeep Wagoneer;
пълноразмерни премиум SUV - Range Rover;
средно големи пикапи - Toyota Tacoma;
пълноразмерни пикапи - Nissan Titan;
тежки пикапи - Ford Super Duty.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    24 0 Отговор
    Хубаво, ама моделите на американския пазар са коренно различни от европейските и тази класация не ни дава никаква полезна информация.

    Коментиран от #5

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор
    Който плаща , той казва какво да пее певицата ❗‼️
    Хем новите собственици и на Електрокари били много доволни, хем 50% от тях искат да се върнат към ДВГ 🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #3

  • 3 Така е

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    И сам можеш да се сетиш коя статия от кой е платена.
  • 4 не хубаво да се лъже

    2 3 Отговор
    Фейкче, фейкче драги ми читатели. Няма хаир от нова кола, няма доволни от нова кола. Само сопи и това е. Ако беше обратното и язи ново МПС щях да карам.
  • 5 Джуган

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Зевс":

    В редки случаи разликите между европейската и американската версия са малки, например Лексус RX