Отидете към основна версия

1 881 3

Hyundai представи оригинален офроуд електрически кросоувър

  • hyundai-
  • ioniq-
  • ioniq 5-
  • xrt

Линията на актуализирания Hyundai Ioniq 5 за 2024 година беше допълнена от модификацията XRT. Електрическият кросоувър е подготвен за използване извън пътя. Това се съобщава на официалния сайт на южнокорейския автомобилен производител.

Новият Hyundai Ioniq 5 XRT се разпознава основно по променените брони (с куки за теглене отпред) и по защитната пластмасова обвивка. Спойлерът и огледалата са боядисани в черно. Освен това са монтирани специални 18-цолови джанти с офроуд гуми.

Пътният просвет на Hyundai Ioniq 5 XRT е увеличен с 23 мм (до 183 мм), но по-любопитното е, че заради новите брони ъгълът на атака е увеличен до 19,8°, а ъгълът на страничен наклон - до 30°.

Интериорът на Hyundai Ioniq 5 не е претърпял никакви промени. Новата версия се отличава с тапицерия от черна еко кожа и XRT лога на облегалките на седалките. На пода се има и нови, по-практични стелки.

Електрическият автомобил Hyundai Ioniq 5 XRT се предлага само в най-наточения вариант на модела, който е с мощност 325 к.с. с голяма батерия с капацитет 84 kWh. Пробегът все още не е обявен, но определено ще надхвърля 400 км.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 11 гласа.

Свързани новини