23 Юли, 2024 15:34 4 070 9

CR: Hyundai, Kia и BMW правят най-добрите електромобили

  • електромобили-
  • bmw-
  • hyundai-
  • kia

Model Y беше единственият модел на Tesla, включен в списъка

CR: Hyundai, Kia и BMW правят най-добрите електромобили - 1

Клиентите, ориентирали се към електромобили, сега имат повече възможности за избор от всякога, но не всички опции са толкова добри, колкото другите. От приблизително 50 електромобила, тествани от Consumer Reports през изминалата година, само 14 намират място в окончателния списък като препоръчителни. И така, кои електромобили са най-добрите според CR?

Високо е оценен BMW iX , награден с оценка 84 от възможни 100. Той също така печели най-високите отличия в класа на луксозните електрически SUV-та, изпреварвайки Genesis GV60 с оценка 75, Lexus RZ - 74, Audi Q4 e-tron - 71 и Audi Q8 e-tron - 70 от 100.

За повечето потребители обаче iX и компания са извън техния ценови диапазон. Що се отнася до масовите електрически автомобили, то победител е Hyundai Ioniq 6, който отбеляза впечатляващите 83 от 100 точки. Вторият най-високо оценен масов електромобил също идва от групата Hyundai, под формата на Kia Niro Electric, отбелязвайки резултат 71 от 100.

За тези, които желаят да увеличат малко бюджета си, BMW i4 е най-добрият вариант в сегмента на луксозните автомобили. Подобно на Ioniq 6, той получава 83 от 100 точки. Това го позиционира пред Porsche Taycan, който е с резултат от 76 точки, въпреки че е на цена с почти 30 000 долара повече от i4.

Доста високо е оценена и Kia EV6, завръщайки се у дома със 77 точки. Този електромобил е следван от единствената Tesla в списъка, Model Y, наградена със 72 от 100 точки. Consumer Reports също препоръчва Nissan Ariya и Ford Mustang Mach-E, като и двата получават резултат 70. Единственият избор в категорията на триредовите SUV-та е за Kia EV9 с резултат 98 точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубаво...

    6 2 Отговор
    ...ама не съм заинтересован -> ще си купя електрокар, ама друг път...
  • 2 Мял

    2 1 Отговор
    Майкоу , ако знаете как искам да си взема i5 m60 touring. Ама нема лев за такива гъзарийки
  • 3 налюдател

    4 0 Отговор
    Особено едните доста ме съмняват. Сърбал съм им попарата
  • 4 Бен тен

    3 2 Отговор
    Поръчкови проучвания - нямат стойност,...
  • 5 Митбъстър=идиот

    1 5 Отговор
    Не е верно! Тесла са най добри.
  • 6 12345

    2 3 Отговор
    Тесла губят позиции.
  • 7 Айкю 1

    1 1 Отговор
    Спрях да чета след като видях че има двигател на тесла..
  • 8 Къде отиваш

    1 1 Отговор
    Такаааа. БМВ има собствена марка в Китай, която не е особено популярна - Brilliance. Не това е важното. В случая, БМВ има достъп до ресурсите и ноухау от Китай и въобще не се колебае да ги използва. От Европа идва знанието как да направят кола която да е наистина приятна за шофиране. Когато се съберат двата фактора, резултата е това което четем.
  • 9 Само ...

    0 1 Отговор
    ... силно ударил главата си човек ще си купи електрокар...докато не ме принудят насила няма да си купя такова недоразумение.