5 Септември, 2024 12:27 1 860 3

Hyundai представи оригинален офроуд електрически кросоувър

  • hyundai-
  • ioniq-
  • ioniq 5-
  • xrt
Hyundai представи оригинален офроуд електрически кросоувър - 1

Линията на актуализирания Hyundai Ioniq 5 за 2024 година беше допълнена от модификацията XRT. Електрическият кросоувър е подготвен за използване извън пътя. Това се съобщава на официалния сайт на южнокорейския автомобилен производител.

Hyundai представи оригинален офроуд електрически кросоувър

Новият Hyundai Ioniq 5 XRT се разпознава основно по променените брони (с куки за теглене отпред) и по защитната пластмасова обвивка. Спойлерът и огледалата са боядисани в черно. Освен това са монтирани специални 18-цолови джанти с офроуд гуми.

Пътният просвет на Hyundai Ioniq 5 XRT е увеличен с 23 мм (до 183 мм), но по-любопитното е, че заради новите брони ъгълът на атака е увеличен до 19,8°, а ъгълът на страничен наклон - до 30°.

Интериорът на Hyundai Ioniq 5 не е претърпял никакви промени. Новата версия се отличава с тапицерия от черна еко кожа и XRT лога на облегалките на седалките. На пода се има и нови, по-практични стелки.

Hyundai представи оригинален офроуд електрически кросоувър

Електрическият автомобил Hyundai Ioniq 5 XRT се предлага само в най-наточения вариант на модела, който е с мощност 325 к.с. с голяма батерия с капацитет 84 kWh. Пробегът все още не е обявен, но определено ще надхвърля 400 км.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    4 5 Отговор
    Сложете "офроуд" в кавички, понеже това евентуално става да излезеш с него по някой черен път без много дупки и наклон. Не виждам с какъв акъл човек може да вкара електричка в гората, там зарядни няма, а тока трудно се пренася в туби :)

    Коментиран от #2

  • 2 ....

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Зевс":

    Вшкаш, в гората е пълно с бензиностанции? За батерии, чувал ли си някога? То е същото като тубите, само че за ток. Можеш да си вземеш резервна в багажника, или да се обадиш на авера да ти донесе една аварийна. Па в най-краен случай, може и генератор на бензин да ползваш. Ти с ел. мотор можеш ли да си напълниш резервоара с бензин?
  • 3 точно за територията

    2 0 Отговор
    е модификацията, нека подсилят цялото окачване и още 5см да я вдигнат