10 Октомври, 2024 15:15 1 336 10

Hyundai пуска евтин електромобил, конкурент на Dacia

  • hyundai-
  • caspar-
  • inster-
  • spring

Моделът Inster ще струва по-малко от 25 000 евро и ще се конкурира с Dacia Spring

Hyundai пуска евтин електромобил, конкурент на Dacia - 1

Малкото и пъргаво електрическо превозно средство беше представено през юли на международното изложение за мобилност в Пусан. Сега, според говорител на марката, стана ясно, че Hyundai Inster ще бъде пуснат в продажба и в Европа, като това ще се случи от началото на следващата година.

Hyundai пуска евтин електромобил, конкурент на Dacia

Планираната цена на градския електромобил ще е по-малко от 25 000 евро. В Южна Корея колата вече се продава под името Caspar. Име, което отговорните за Европа експерти на корейската марка смятат за нецелъобразно и такова, което няма да увеличи продажбите, поради което Caspar стана Inster.

Малкият автомобил е с дължина 3.83 метра, широчина 1.6 метра, височина 1.5 метра и междуосие 2.5 метра. С тези размери той е по-голям от Spring и заема междинна ниша между традиционните градски автомобили от А-сегмента и по-големите модели от В-сегмента.

Базовата версия е оборудвана с 42 kWh батерия, която прехвърля енергия към двигател с мощност 71 kW (91 к.с.). Ще има и версия с 49 kWh батерия и 85 kW (115 к.с.) мотор. Hyundai обещава пробег от 355 километра за по-голямото устройство за съхранение на енергия. За батерията с по-малък капацитет все още не е обявен пробегът.

Hyundai пуска евтин електромобил, конкурент на Dacia

На станция за бързо зареждане автомобилът ще попълни енергийния си резерв от 10 до 80% за 30 минути. От Hyundai обещават максималната скорост на електрическия автомобил да бъде 150 км/ч. Hyundai Inster стартира в Корея това лято и ще бъде представен в Европа, Близкия изток и Азиатско-тихоокеанския регион до края на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И какво

    11 1 Отговор
    ...има в тая консерва, та е 25 хил € ???

    Коментиран от #3

  • 2 Страшно евтина

    10 1 Отговор
    За това подобие на автомобил да дам 25 еврака. Трябва да съм абсолютно луд.

    Коментиран от #4

  • 3 Край

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "И какво":

    Има недостъпни за теб и племето ти технологии.
  • 4 Край

    2 13 Отговор

    До коментар #2 от "Страшно евтина":

    Няма нужда да си луд. Ще ти се наложи да работиш много и да ги изкараш ако искаш да имаш кола. ДВГ колите просто ще бъдат забранени. Това дето взимате някакво возило за 1500 лв. и замърсявате въздуха и се пречкате по пътищата на богатите хора е обречено на изчезване.

    Коментиран от #7, #8, #9, #10

  • 5 Въпрос

    8 0 Отговор
    Защо се състезават по грозотия?
  • 6 Работещ

    3 0 Отговор
    Максимум 5-6 евро и то за по-голямата батерия, другото е свръхпечалба и измама
  • 7 Баща ти

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Край":

    Джендърче,айде отивай виж дали се е заредил тролеят ти и запомни едно,скоро ел.таратайките няма да се наложат и да се купуват масово!!!
  • 8 Умнокрасив

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Край":

    На нас полезните ид...ти ще ни разрешават господарите по една такава консерва, мазането и слугинажа трябва да бъдат възнаградени
  • 9 Да та

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Край":

    таковам в устата
  • 10 бай Пън

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Край":

    Явно нямаш един ден трудов стаж щом си мислиш че в България можеш да купиш електрически автомобил с пари от заплата. Относно забраната на автомобили с ДВГ не бързай много. Докато се стигне до забрана няма да има ЕС.