Отидете към основна версия

5 628 16

Volkswagen повиши значително цените на всичките си модели с ДВГ

  • volkswagen-
  • цени-
  • германия

Мярката се отнася за автомобилите, продаващи се на германския пазар, но това впоследствие ще се отрази и на останалите пазари

Компанията Volkswagen вдига цените за моделите си с бензинови и дизелови двигатели с вътрешно горене. Новите ценови етикети ще бъдат въведени от днес, 12 септември. Както съобщава Carscoops , ръководството на компанията планира да получи повече печалба не само чрез намаляване на разходите.

Автомобилният производител увеличава цената на своите бензинови и дизелови модели в Германия с от 2.1 до 4.2%. Увеличението на цената ще засегне цялата гама с двигатели с вътрешно горене за моделна година 2025, с изключение на малкия хечбек Polo. Препоръчителните цени на дребно ще се покачат различно.

Увеличението варира от 490 евро за кросоувъра Taigo до 2 490 евро за флагмана Touareg. Най-много от поскъпването обаче ще пострада Golf, чиято цена ще нарасне с 1 150 евро. Освен това цената на допълнителното оборудване също ще се увеличи.

Няма официално обяснение от страна на Volkswagen, което да даде яснота за причината за толкова значително увеличение на цените. Очевидно е, че това решение е свързано с икономическите проблеми на компанията, които стават все по-големи.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 17 гласа.

Свързани новини