Отидете към основна версия

612 1

Leapmotor подготвя нов електрически кросоувър и започва инвазията си в Европа и у нас

  • leapmotor-
  • stellantis-
  • сфа

Китайският производител на електрически автомобили Leapmotor, който започна инвазията си в Европа с помощта на Stellantis, а автомобили на марката ще започнат да се продават и у нас, най-вероятно от СФА, подготвя нов електрически кросоувър.

Това ще бъде първият модел на марката, който ще бъде изграден върху модулната архитектура B Platform. Компанията пусна първите изображения на своя компактен автомобил преди дебюта му на автомобилното изложение в Париж, от където наш екип ще ви направи свидетели на всичко най-интересно.

Твърди се, че новата платформа Leapmotor B включва най-новата технологична архитектура Leap 3.5 на автомобилния производител, предназначена да „осигури на младите хора по света нови енергийни продукти от световна класа“.

B10 ще бъде първият от няколко нови модела на платформата, които ще се появят на пазара до 2025 година. Според Leapmotor, B10 е подобен по размер на BMW X1, но ще е значително по-евтин.

В допълнение към новостта, в Париж Leapmotor ще представи електрически кросоувър от D-сегмента, наречен C10, и Leapmotor T03 - компактен градски електрически автомобил от A-сегмент.

Според Stellantis, Leapmotor International стартира в Европа, започвайки с моделите T03 и C10. В Италия, където автомобилите бяха официално пуснати на пазара на 23 септември, C10 ще струва €36 400, а T03 - €18 900.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини