Отидете към основна версия

684 9

Евтината Tesla: какво се случва с нея и ще я има ли въобще?

  • tesla-
  • model2

Американският автомобилен производител по-рано потвърди, че базовото електрическо превозно средство остава в процес на разработка и продължава да се развива. В същото време все още няма прогнозна дата за началото на серийното производство, така че кога точно ще бъде попълнена гамата от модели на Tesla засега не е известно.

Перспективата за по-достъпно електрическо превозно средство с марка Tesla съществува от по-дълго време, отколкото мнозина биха искали да признаят, и докладите за неговото развитие варират между окуражаващи и противоречиви.

Като цяло бюджетен модел с цена до $25 000 може значително да увеличи продажбите на компанията. Въпреки това датата на пускане на новостта, която феновете вече са нарекли Model 2, в момента не е известна, както и няма официален тийзър за външния вид на колата.

Дизайнерите на Carscoops обаче създадоха неофициална интерпретация на модела и дадоха на колата каросерия с пет врати, която наподобява едновременно хечбек и компактен кросоувър.

Бюджетният модел вероятно ще се конкурира с електрически хечбеци като VW ID.3 и MG4, както и с подобни по размер кросоувъри като Renault Megane E-Tech и предстоящия Nissan Leaf. Няма обаче отговор и на въпроса дали моделът изобщо ще се появи на бял свят.

Пазарът на електрически автомобили е достатъчно нестабилен и непостоянен, така че със спада в продажбите на Model 3 и Model Y, заедно с резкия спад в общия брой регистрации на електрически автомобили в Европа, Tesla може да се откаже от плановете си.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини