4 Август, 2024 11:15 2 042 13

Автопилотът на Tesla не е готов

  • tesla-
  • автопилот

Технологията цикли на едно място, въпреки обещанията на Мъск

Автопилотът на Tesla не е готов - 1

От много години слушаме, че напълно автономното шофиране е на път да се появи, но ситуацията не се променя и думите на Илон Мъск си остават за мнозина лъжа. Докато компанията се опитва да направи нещо по въпроса, онези собственици на електромобили на компанията, които имат късмета да станат тестери на FSD, постоянно се сблъскват с един или друг проблем. Последният от тях се случи на анализатор от самата компания Tesla.

Програмата за подпомагане на водача, погрешно наречена „Пълно самостоятелно шофиране“, е многократно критикувана, че застрашава шофьорите на Tesla, които се осмеляват да я използват по обществени пътища. Сега анализаторът на Truist Securities Уилям Щайн, на когото е забранено да купува акции на Tesla, защото работи за производителя, е открил, че технологията просто не е готова за пускане.

Щайн почти се блъсна в друга кола, която „само частично беше завършила десен завой“. „Бързата ми намеса беше абсолютно необходима, за да избегна инцидент “, написа той в понеделник. Докато шофира през предградията на Ню Йорк, Щайн е шокиран, че е успял да „откъсне напълно главата си от пътя“, без нито една от системите за безопасност да се задейства. Той казва, че колата не е реагирала "за 20 до 40 секунди, преди да издаде предупреждение".

FSD също не успява да спре превозното средство, когато полицай махна с ръка, за да пусне погребалната процесия. Всичко това затвърждава мнението на Щайн, че FSD е „наистина невероятна, но дори не се доближава до решаването на проблема с автономността“, като се позовава на многократните обещания на Мъск да даде възможност за реално самостоятелно шофиране.

Този доклад се отличава от останалите заради самия Щайн и неговата позиция. Едва ли може да се очаква, че той ще промени нещо, тъй като ако той можеше, то компанията отдавна щеше да го е направила. До момента FSD е доста слабо развит и не много отдавна видяхме доклад, който твърди, че Tesla участва в някакъв вид измама, като настройва автопилот за определени известни блогъри и влиятелни лица, за да направи нещата по-добри за тях и следователно да ги представят по-добре онлайн.

Опитът на Щайн повтаря много други инциденти, включващи софтуера за подпомагане на водача на Tesla, много от които са фатални, предизвиквайки разследване от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ. Въпреки многобройните актуализации, които бяха пуснати през годините за клиенти, които бяха готови да платят до $8 000 за привилегията да тестват системата, софтуерът все още не е готов. И потребителите изглежда разбират това, тъй като показват проучванията много от тях изоставят FSD малко след като започнат да го използват.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 3 Отговор
    В заглавието
    " ....Е ГОТОВ....."
    В статията
    " ..... НЕ Е ГОТОВ ...."
    🤔🤔🤔🤔🤔🤔
  • 2 не сме изненадани

    7 4 Отговор
    Няма и да бъде!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 4 Отговор
    Упс , ......
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 4 Отговор
    Близкото БЪДЕЩЕ,
    не е толкова БЛИЗКО ‼️‼️‼️
  • 5 Георги

    6 7 Отговор
    Абсолютно вярно, притежател съм на Тесла У със пълно FSD, и никога не е работило както го описват от Тесла. Това е една голяма измама, просто чакам да се започне класово съдебно дело за автопилота срещу Тесла и ще се присъединя със радост. Това е измамата на века от Маск.

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 6 хаха

    7 6 Отговор
    Още писъци от петролната мафия
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 железов

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Георги":

    изобщо не си приближавал Тесла в този живот
  • 9 Ти да видиш

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Георги":

    Откога fsd работи в Европа, за да го тестваш? Платил ли си допълнително за fsd? Нямаш опция да го платиш. Ползваш обикновен автопилот, а не fsd
  • 10 Гост

    4 5 Отговор
    Има ли изненадани?
  • 11 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    4 3 Отговор
    Заради комунизмът в Китай има нови технологии. Без евтината държавна електроенергия в Китай. Планова, не пазарна. Нямаше да има батерии за лаптопи, за автомобили и смартфони. Какво като откриеш залежи на литий или на каквото и да е? С колко скъпа енергия ще го имаш? Всичко което се купува от Китай и Русия, е просто субсидията от комунизмът. Или купуваш електроенергия от комунизмът във вид на батерии, торове, автомобили, метали, стомана, пшеница, алуминий... (А с колко сега субсидираме токът за златото добивано в България, те харчат много ток, а държавата го субсидира - плаща, сигурно сигурно за 20 пъти повече от концесионkите ползи)
  • 12 Гост

    5 6 Отговор
    Свети Илюзион толкова се надяваше на автономните таксита да му вдигнат продажбите,неговия пророк електрическата латерна Теслю също.
  • 13 5433

    8 5 Отговор
    тесла е голяма измама. само на картинка я бива.