Отидете към основна версия

9 939 49

Максималната такса за теглене от банкомат вече удря 2.50 лв.

  • банкомат-
  • такси-
  • пари

Клиентите трябва да са бдителни за разнообразни промени

Снимка: БГНЕС

На пръв поглед отделните банкови такси са нещо незначително, но размерът им определено е ключов дразнител за потребителите и периодично отприщваща се тема в социалните мрежи, обобщава в. "Капитал".

А и ако човек тегли чертата в края на месеца, може да се окаже неприятно изненадан. Средно банкови операции с около 2 до 4 хиляди лева на месец (теглене, внасяне, превод, есемес и други) може да костват няколко десетки лева, а при неразумно управление и повече. Сумата може да не е значима, но е регулярна и ако може изцяло или частично да се спести и вложи в нещо друго, би могла дългосрочно да предизвика и съществен ефект върху личните финанси.

През миналата година таксите за превод на суми от клон между две банки удариха 5 лв. при няколко институции, а 4 лв. за тази услуга вече се наложи като стандарт. Такса 60 лв. за теглене на 10 хил. лв. на каса също може да заболи. Дори сега при тези масови операции да има задържане на нивата, раздвижване има при други - всяка банка залага на различна стратегия и съответно клиентите трябва да са бдителни за разнообразни промени.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 33 гласа.

Свързани новини