Отидете към основна версия

5 530 14

Обществените поръчки в строителството - филм за възрастни по Шекспир 1-ви епизод

  • обществените поръчки-
  • строителство-
  • иван кирмин

В частния сектор контактите са безразборни

Снимкa: Shutterstock

Обществените поръчки в строителството имат множество прилики с една индустрия, за която твърдим, че знаем само от обща култура. Не е прилично да се обсъждат и двете теми и често се самоцензурираме.

И в двата случая наблюдаваме сходен печеливш бизнес модел – повечето потребители на продуктите им твърдят, че ги ползват без да плащат за тях. Така се и рекламират - FOR FREE.

По-възрастното поколение смята за класика филмите за възрастни на немски. Класика са и обществените поръчки с финансиране, в което сериозен принос има Германия. За по младите – преди 1989г. образователната система не засягаше в достатъчна степен изучаването на чужди езици и сексуалното образование. За да компенсираме тези липси се информирахме как се правят деца от филми, които поради нeизвестна причина бяха предимно на немски. Информирането по темата на страстоубиващ език е една от причините за намаляване на раждаемостта през 90-те. Подобен негативен ефект наблюдаваме и при еврофондовете – колкото повече пари се усвояват, толкова повече хора напускат страната. Моля не подскачайте – уважавам германците и Германия, но не са идеални във всичко. Сериозни, дисциплинирани... А пък немците от филма „Ало, ало“ са си направо забавни. Не са ни виновни германците. Нито американците, руснаците или марсианците.

В частния сектор контактите са безразборни – излюби ли единия другия следва нова връзка. Полово предаваните болести имат голямо социално значение. Това е основната причина в обществения сектор да се прави ремонт на ремонта на ремонта с един същ партньор. Бурни, страстни ласки между професионалисти! Не, не става въпрос единствено за удовлетворяване на първични потребности, а и за любов. И то каква – най-силната възможна. Не несподелената, а тайната, взаимна, изгаряща, но неразбрана и неодобрявана от околните. Несигурността, страхът, че може да бъдат разделени, че всеки акт може да е последен не позволява огънят на чувствата между влюбените да намалее. Вечната история за Ромео и Жулиета, но без трагичния край и с много горещи сцени. За някои такива сцени - в следващия епизод.

------------------------

Иван Кирмин има над 25-годишен опит в сферата на строителството на жилищни, обществени и промишлени сгради и съоръжения. Управлявал е процеси във всички фази на строителните проекти – предпроектни проучвания, проектиране, финансиране, строителство, продажби.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 20 гласа.

Свързани новини