26 Февруари, 2021 14:00 5 436 14

Обществените поръчки в строителството - филм за възрастни по Шекспир 1-ви епизод

  • обществените поръчки-
  • строителство-
  • иван кирмин

В частния сектор контактите са безразборни

Обществените поръчки в строителството - филм за възрастни по Шекспир 1-ви епизод - 1
Снимкa: Shutterstock

Обществените поръчки в строителството имат множество прилики с една индустрия, за която твърдим, че знаем само от обща култура. Не е прилично да се обсъждат и двете теми и често се самоцензурираме.

И в двата случая наблюдаваме сходен печеливш бизнес модел – повечето потребители на продуктите им твърдят, че ги ползват без да плащат за тях. Така се и рекламират - FOR FREE.

По-възрастното поколение смята за класика филмите за възрастни на немски. Класика са и обществените поръчки с финансиране, в което сериозен принос има Германия. За по младите – преди 1989г. образователната система не засягаше в достатъчна степен изучаването на чужди езици и сексуалното образование. За да компенсираме тези липси се информирахме как се правят деца от филми, които поради нeизвестна причина бяха предимно на немски. Информирането по темата на страстоубиващ език е една от причините за намаляване на раждаемостта през 90-те. Подобен негативен ефект наблюдаваме и при еврофондовете – колкото повече пари се усвояват, толкова повече хора напускат страната. Моля не подскачайте – уважавам германците и Германия, но не са идеални във всичко. Сериозни, дисциплинирани... А пък немците от филма „Ало, ало“ са си направо забавни. Не са ни виновни германците. Нито американците, руснаците или марсианците.

В частния сектор контактите са безразборни – излюби ли единия другия следва нова връзка. Полово предаваните болести имат голямо социално значение. Това е основната причина в обществения сектор да се прави ремонт на ремонта на ремонта с един същ партньор. Бурни, страстни ласки между професионалисти! Не, не става въпрос единствено за удовлетворяване на първични потребности, а и за любов. И то каква – най-силната възможна. Не несподелената, а тайната, взаимна, изгаряща, но неразбрана и неодобрявана от околните. Несигурността, страхът, че може да бъдат разделени, че всеки акт може да е последен не позволява огънят на чувствата между влюбените да намалее. Вечната история за Ромео и Жулиета, но без трагичния край и с много горещи сцени. За някои такива сцени - в следващия епизод.

------------------------

Иван Кирмин има над 25-годишен опит в сферата на строителството на жилищни, обществени и промишлени сгради и съоръжения. Управлявал е процеси във всички фази на строителните проекти – предпроектни проучвания, проектиране, финансиране, строителство, продажби.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Неанонимен

    9 0 Отговор
    Тази поредица става все по-забавна! А пък ако бъде украсена с конкретни лица и събития, ще стане Мишелин 3 звезди.

    Коментиран от #2

  • 2 Мда

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Неанонимен":

    Ми те се знаят във всеки град, ама всеки се прави че не гледа порно.
  • 3 Владо Шофьорс

    2 0 Отговор
    Отлична статия инж.Кирмин.
    Не засегнахте темата за обществени поръчки за набивни пилоти?
  • 4 Любопитко

    6 0 Отговор
    Защо е създаден ЗОП? Той е откровен източник на корупция! Във всички сфери на приложението му! Та по всяка поръчка заявителите почти винаги знаят кой ще е изпълнител. Допускат за параван изключения при незначителни суми. Знаят се и комисионни и всичко!
  • 5 Умерен атрибут

    5 0 Отговор
    Екзистенциалността на обследвания проблем комбинирана с девиациата на материалните отношения имперсонирани в лирически герои от еротичния епос в никакъв случай не декрементира засегнатият проблем.
  • 6 Трънски трол

    9 1 Отговор
    Ползвателите на обществени поръчки са като ползвателите на услугите на най-древната професия, все още практикувана в недостроените отсечки на околовръстното. Известно е, че там отиват кавалери, които могат да се сдобият с женски ласки, само ако си платят. Но за разлика от неопровержимата социална полза от обикновената проституция, проституциата с обществените поръчки има силно изразен вреден за здравето на обществото характер и за съжаление вредите, които тя нанася не може да бъде излекувани с Гентамицин, а и презервативите не помагат...
  • 7 някой

    5 0 Отговор
    преди петнайсетина години м/у документите за кандидатстване за обще ствена поръчка се слагаха 5 000 лева и я вземаш. сега колко е таксата не знам.........
  • 8 Пенчо Генчо Атанас и ас

    0 0 Отговор
    Битов, разкрит си!

    Коментиран от #10

  • 9 Пенчо Генчо Атанас и ас

    0 0 Отговор
    Демек Биров
  • 10 Трънски трол

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пенчо Генчо Атанас и ас":

    Само Битов ли??!
  • 11 Моля,моля!

    1 0 Отговор
    Страстоубийствен език ли...нема такива работи. Немското порно беше супер.
  • 12 уВарна

    1 0 Отговор
    купихме си хапартаминт строен от неграмотни леваци у варна!
    вече ще бегаме даже без да гу продадем,УЖАС!!!
  • 13 дебел франкофон

    4 0 Отговор
    Отлична статия на инж. Кирмин!
    А ето и южносуданският вариант на "вечната история за Ромео и Жулиета", която потресе субсахарска Африка и целия цивилизован свят:

    В Южен Судан от задавяне с найлонова торбичка умря козата на име Роза, насила "омъжена" за местен жител. Както пише в. Таймс, през февруари миналата година бившият собственик на козата заварил мъж на име Чарлз Томбе в момент на извършване на непристойни дейности с животното.

    Насилникът бил изправен пред съвета на старейшините, които го осъдили да плати зестра на собственика на животното, защото използвал козата "като жена". Подобно решение напълно съответства на консервативните традиции на юга в Судан, където уличен в прелюбодеяния мъж е длъжен да се ожени за потърпевшата, за да защити нейната чест и честта на семейството ѝ.

    Томбе опитал да се оправдае с това, че е съгрешил под силното влияние на алкохола. По-късно обаче, както твърдят местните жители, двойката станала неразделна.

    По някои данни, покойната коза Роза е оставила наследник - козле от мъжки пол.

    Коментиран от #14

  • 14 Зелен

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "дебел франкофон":

    Историята доказва, че е важно да има стратегия за опазване на биологичното разнообразие. И трябва да се ползват най-добри практики та било то и от Южен Судан.