Отидете към основна версия

748 2

Цветелина Пенкова посрещна в ЕП американския режисьор Оливър Стоун

  • пенкова-
  • оливър стоун-
  • еп-
  • среща-
  • ядрена енергетика

Нуждаем се от силни гласове, като вашия, за да бъде чуто посланието, че ядрената енергия е технология на бъдещето, каза евродепутатът

Снимка: Факти.бг

Нуждаем се от силни гласове, за да чуят хората по- ясно посланието, че ядрената енергия е технология на бъдещето. Режисьорът Оливър Стоун е този внушителен глас, който провокира размисъл и въздейства на всички нас. Това заяви евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова, по чиято покана се поведе дискусия с американския режисьор Оливър Стоун и представяне на новия му документален филм “Nuclear now” в Европейския парламент в Брюксел.

Цветелина Пенкова, като вицепрезидент на групата за подкрепа на ядрената енергетика в ЕП, изтъкна, че това събитие е прекрасна платформа, за да бъде разбита стигмата, че това е остаряла и опасна технология.

„Днес сме заедно с човек, чието име е символ на майсторство в киното. Режисьор, чиито разкази са не само за развлечение, а провокират размисъл и вдъхновяват милиони по целия свят“, добави Пенкова.

Стоун разясни мотивацията си да направи документалния филм “Nuclear now”. „Досега ядрената енергетика е представяна като опасна заради интереси на лобитата в енергийния сектор, но истината е, че това е чиста енергия“, каза Оливър Стоун. Според него през следващите години ще консумираме три-четири пъти повече електричество и ядрената енергетика е единствената възможност да произвеждаме чиста и достъпна енергия.

Цветелина Пенкова добави, че не можем да разчитаме само на възобновяеми източници, защото енергийните системи се нуждаят от постоянно базово захранване.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Свързани новини