Last news in Fakti

21 Март, 2024 11:28 719 2

Цветелина Пенкова посрещна в ЕП американския режисьор Оливър Стоун

  • пенкова-
  • оливър стоун-
  • еп-
  • среща-
  • ядрена енергетика

Нуждаем се от силни гласове, като вашия, за да бъде чуто посланието, че ядрената енергия е технология на бъдещето, каза евродепутатът

Цветелина Пенкова посрещна в ЕП американския режисьор Оливър Стоун - 1
Снимка: Факти.бг

Нуждаем се от силни гласове, за да чуят хората по- ясно посланието, че ядрената енергия е технология на бъдещето. Режисьорът Оливър Стоун е този внушителен глас, който провокира размисъл и въздейства на всички нас. Това заяви евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова, по чиято покана се поведе дискусия с американския режисьор Оливър Стоун и представяне на новия му документален филм “Nuclear now” в Европейския парламент в Брюксел.

Цветелина Пенкова, като вицепрезидент на групата за подкрепа на ядрената енергетика в ЕП, изтъкна, че това събитие е прекрасна платформа, за да бъде разбита стигмата, че това е остаряла и опасна технология.

„Днес сме заедно с човек, чието име е символ на майсторство в киното. Режисьор, чиито разкази са не само за развлечение, а провокират размисъл и вдъхновяват милиони по целия свят“, добави Пенкова.

Стоун разясни мотивацията си да направи документалния филм “Nuclear now”. „Досега ядрената енергетика е представяна като опасна заради интереси на лобитата в енергийния сектор, но истината е, че това е чиста енергия“, каза Оливър Стоун. Според него през следващите години ще консумираме три-четири пъти повече електричество и ядрената енергетика е единствената възможност да произвеждаме чиста и достъпна енергия.

Цветелина Пенкова добави, че не можем да разчитаме само на възобновяеми източници, защото енергийните системи се нуждаят от постоянно базово захранване.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минувач

    4 2 Отговор
    По-интересно би било да направят дискусия за филма му отпреди 2 години в началото на войната в Украйна. Много неудобен за Запада филм, филм за Украйна, за далавери, за затриване на огромни промишлени заводи, за въглищата, за корупция и всичко това вплетено и подплатено със западни и американски компании. Много добър филм с множество интервюта на място с украинци на високи постове.
  • 2 💠🔆♻️

    3 1 Отговор
    Са, една скоба за Ядрена Енергия Сега, докато всички с изключение на Руснаците са в повелително пожелателно предстоящо бъдеще, единствено Руснака е с най - добрите, най безопасните, най икономичните с най модерната и най безопасна технология за Ел, Ядрена Енергия, ерго с най големи възможности за бизнес в Ядрената Категория за Ел. Енергия.

    Това са изводите на Американските Ядрени Инженери в сферата на Ядрена Ел. Енергия!!