Отидете към основна версия

535 3

Boeing изпълни исканията на служителите

  • стачка-
  • заплата-
  • boeing

Производителят на самолети постигна предварително споразумение за увеличаване на заплатите на работниците

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Авиостроителната корпорация Boeing постигна предварително споразумение за увеличение на заплатите с протестиращи работници, за да прекрати стачката, която продължава от септември, съобщава вестник The Wall Street Journal (WSJ).

Споразумението със синдиката включва увеличение на заплатите на служителите с 35% за четири години. По-рано Boeing предложи 25% увеличение на заплатите, но представители на синдикатите отхвърлиха сделката.

Очаква се споразумението да бъде подложено на гласуване на съюза на 23 октомври. За да одобрят споразумение, което може да прекрати стачката, повече от половината членове на синдиката трябва да гласуват за него.

През септември 33 000 работници във фабриките на Boeing излязоха на протест, след като отхвърлиха предложението на компанията за увеличаване на заплатите. През октомври главният изпълнителен директор на компанията Кели Ортберг каза, че Boeing, на фона на трудната ситуация на компанията, възнамерява да намали работната си сила с 10%, като по този начин постави около 17 000 служители на Boeing под заплаха от съкращения.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини