Отидете към основна версия

19 Април, 2017 17:21, обновена 19 Април, 2017 17:21 28 855 85

Слави Трифонов: Готов съм да напусна бТВ (ВИДЕО)

  • слави трифонов-
  • слави-
  • шоу-
  • цензура

До 200 лв. за купуване на глас се дават по време на местни избори. Такива пари не се дават нито на парламентарни или президентски избори

Насила няма да правя предавания. Както казват в нашата южна съседка – На сила хубост не става. Това заяви в края на пресконференцията си Слави Трифонов. Причината за нея беше спирането отново на епизод на „Шоуто на Слави”. Гост в предаването на шоуто трябваше да бъде журналистът Васил Иванов, който заяви, че напуска Нова телевизия.

Когато се стигне до систематично спиране, ще прекратим договора с бТВ, уточни Слави Трифонов.

Така той намекна, че не може да търпи да му спират готови предавания. Смятам, че бТВ трябва да са доволни, че имат едно качествено предаване, което носи и реклами, заключи Слави Трифонов. Той не отговори на въпроса дали би преместил предаването в друга телевизия, но даде да се разбере, че е обмислял такива варианти.

Снощи Шоуто на Слави беше спряно за втори път за последния месец. Това заяви на извънредна пресконференция Иво Сиромахов. Той отбеляза, че е странно една телевизия да спира разследване на цензурата в конкурентна медия.

Аз имам договор с bTV, според него аз не мога да спра предаване, защото ще наруша договора си и ще ме съдят те. Аз имам отношения с bTV, но те сами решават за програмата си. Аз съм партньор на bTV. Не съм техен служител. Те не могат да ми спират предаването, могат само да не го излъчат, уточни Слави Трифонов.

Слави Трифонов разкри как е поканил Васил Иванов. Нямам договорно право да прекъсна да правя предавания. Ако аз го направя, то ще дължа големи неустойки. Ако за трети път спрат мое предаване, то това ще е тенденция. Това заяви Слави Трифонов.

Васил Иванов от своя страна потвърди, че в Нова телевизия има цензура и той е избрал Шоуто на Слави, за да разкрие защо напуска Нова телевизия. Той обвини шефката на новините в Нова Тв Дарина Сарелска, че налага цензура в медията.

Разследващият журналист призна, че за последен път е бил гост на Слави Трифонов, когато бомба е била взривена пред вратата на жилището му.

През последните месеци снимах много разследвания и материали, но те ми бяха спрени и не бяха излъчени, уточни Васил Иванов.

Четирима кмета са свалени от постовете след мои разследвания. Да не забравяме, че през последния програмен период по линия на европейските фондове ще бъдат разпределени 17 млрд. лв., посочи разследващият журналист.

До 200 лв. за купуване на глас се дават по време на местни избори. Такива пари не се дават нито на парламентарни или президентски избори, припомни Васил Иванов.

След 2015 г., когато ГЕРБ спечели местната власт на петъчна оперативка ми беше забранено да снимам и да правя разследване на кметове и направените от тях обществени поръчки.

Последният ми репортаж, който беше спрян, е за корупция в съда, каза журналистът.

Васил Иванов призна, че през последната половин година е записвал всички разговори с колегите си медиите.

Той е записал дори и шефката на Нова телевизия Силвия Зурлева. Журналистът обвини Дарина Салерска, че е изнасяла извън медията данни за разследвания срещу кметове.

Дарина Салерска е снаха на депутата от ГЕРБ Недялко Славов. Оказва се, че докато не е бил в парламента, Славов е създал фирма, която се занимава с обществени поръчки. Недялко Славов е получавал 57 000 лв. от обществена поръчка, получена от своя кум Мирослав Янчев, кмет на Златоград, разкри Васил Иванов.

Твърденията си Иванов потвърди не само с обвинения, но и със записи. Пред журналистите той разкри, че е записвал разговори с колегата си Марин Николов, координаторът на предаването Антон Събев и шефката на Нова телевизия Силва Зурлева.

Първите двама потвърждават, че Сарелска е наложила цензурата на разследванията и директно е заявила, че не трябва да се разследват кметове.

Иванов стигна дори по-далеч. По думите му при едно от разследванията, относно обществена поръчка за кмета на Неделино за 1.5 млн. лв. се оказало, че градоначалникът е бил подслушван от ДАНС. Когато Иванов и Силва Зурлева били извикани в ДАНС, там им казали, че в екипа на Нова телевизия има къртица. На бележка служителите на агенцията написали, че къртицата на Дарина Сарелска.

Това бе потвърдено и от самата Зурлева на пуснат на пресконференцията запис.

"Аз не съм служител на Би Ти Ви, аз съм партньор на Би Ти Ви. Аз имам моя фирма и при мен работят колеги, с които съм от 25 години. На мен не могат да ми спират предаването, могат да не го излъчат. Аз съм партньор, независимо дали харесва на мениджърите, които са назначени от други мениджъри, които са назначени от трети мениджъри, които са назначени от собствениците на телевизията. Които сега се намират в САЩ и продадоха този огромен конгломерат от медийни фирми "Тайм уорнър" на фирма, която се казва "Ей ти ен ти" и втората по-големина телекомуникационна компания в САЩ", заяви още Трифонов в отговор на журналистически въпрос.

Няколко пъти той повтори, че не е служител на телевизията, която излъчва предаването му, а че има договор, който спазва. На няколко пъти също така той заяви, че предаването не е било спирано, а не е било излъчено.

"Дали Би Ти Ви се продава, дали Нова телевизия е продадена вече или не е продадена. Дали нейн собственик е Дидие Щосел, или не. Дали Делян Пеевски е собственик на тази или онази телевизия, това са само слухове, аз не мога да гадая. Аз съм партньор на Би Ти Ви на нейните собственици", продължи да говори Трифонов.

В писмо до медиите Слави Трифонов разкри, че е получил писмо от мениджмънта на БиТиВи да не интервюирам Васил Иванов.

В предаването гостът ми разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи, разкрива Слави Трифонов.

Той признава, че не се е съобразил с това искане на бТВ. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от БиТиВи, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно, се казва в писмото на Слави Трифонов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове