20 Април, 2017 10:49 125 443 39

Маги Халваджиян: Слави, смени си юристите!

  • маги халваджиян-
  • слави трифонов-
  • шоуто на слави

Продуцентът Маги Халваджиян също коментира нашумелите събития около "Шоуто на Слави".

Предаването бе спряно от ефир във вторник (18 април) за втори пореден път. Причината сега бе гостуването на разследващия журналист Васил Иванов, който обвини Нова телевизия в налагане на цензура.

Ето какво написа Халваджиян във Фейсбук!

"От както работим с различни телевизии е имало опити за натиск от политици или от разни служители в телевизиите! Така е било винаги! За мен няма нищо ново в това! Политици и хора , които имат някакава власт всячески са се опитвали да манипулират истината! Проблема е, че самите журналисти (или поне по-голямата част от тях) покорно си мълчат за да не си изгубят работата! Помня, че след нашата пресконференция по повод сваления от ефир брой на "Господарите" много познати журналисти ми се обадиха и ми споделиха, че или са ги накарали да сменят заглавието на статията, която са написали или, че са им редактирали материала! Попитах ги тогава: Защо мълчите? Защо се подчинявате? А те всички ми отговаряха по почти еднакъв начин: И къде да отида? Навсякъде е така! Кой ще ми храни децата!? Това е истината! С този начин на мислене, никога нищо няма да се промени!

Малко са хората, които вярват, че свободата е по-важна от хляба! Да и ние си задавахме същите въпроси, когато решихме да си разтрогнем договора с Бтв и да дадем пресконференция! А сега накъде? Триста човека и семействата им ще останат без заплати! Ще издържим ли финансово докато си намерим нова телевизия? А ако никоя телевизия не ни покани, защото сме шило в торба? Въпроси и избори дами и господа! За нас тогава беше по-важно да докажем правотата си и цената, която щяхме да платим нямаше значение! Защото свободата е по-важна от хляба! Оцеляхме! И станахме по- силни! Не ме питайте какво ни е коствало! Важен е резултата! И това, което направиха Васил и Слави също е много важно! Защото ще има последствия! Защото онези с телефоните, ще се замислят преди да звънят! Тази битка е обща! Не само на журналистите а и на цялото общество!

Запомнете, че докато има агнета, ще има и вълци! Аз мога смело да ви заявя, че след онзи случай с нашата пресконференция никой никога повече не се опита да ни влияе, да ни нарежда и да ни цензурира! Свободата не се дава даром! За нея се бориш и воюваш! Гледах цялата пресконференция на Слави! И ще кажа само Браво! Така трябва да се прави! Чух и какви са му мотивите за да не си тръгне! И ще кажа нещо важно! Слави смени си юристите! Слави е независим продуцент и в договора му с медията трябва да има клауза, която да му гарантира независима редакционна политика! При наличието на такава клауза медията не може да си позволи да му свали предаването, защото тя ще е в нарушение на договора! А ако въпреки това го свали, Слави спокойно може да си скъса договора и да ги съди!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави

    219 19 Отговор
    Браво Маги!!!За пръв път те харесах!!!За позицията говоря,то е ясно ,че мозък в кратуната ти винаги е имало!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Е ХЕЕЕЕЕЕЕ ШЪТ

    88 8 Отговор

    До коментар #2 от "маге":

    Не може ли да правиш разлика ? Между евреин и арменец? Колко неграмотни има само. Нирде ямбол нирде стамбол.
    БРАВО НА ХАЛВАДЖАНОВ

    Коментиран от #10

  • 5 Емил

    45 52 Отговор
    В този кратък текст има поне шест правописни грешки-твърде много. Явно пълният член и пунктуацията са му в лека мъгла на г-н Халваджиян. Понеже много го харесвам като човек, доколкото съм гледал негови интервюта, както и това, което прави бих го посъветвал преди да публикува писмен текст някой да му го преглежда.

    Коментиран от #8, #38

  • 6 гост

    125 16 Отговор
    Душата ми се напълни ! Виждаш успял (със своите собствени лични качества) , богат ( благодарение на честния си труд) , относително млад ( най вече заради косата) , отговорен към обществото в което живее, да те учи на поведение и морал по медиите. Браво! Такива хора са ни необходими за управлението на България!!!
  • 7 Антон Милтенов Клюна

    40 49 Отговор
    И дилърът да си смени барабар с адвокатите.Да пробва нещо по-евтинко пико ли,амфетки ли.Коката не му влияе добре.
  • 8 Спиро

    56 8 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Автора на статията не е ли Мартин Христов?:)
    А и едва ли в случая, пунктуацията е най-важното нещо.
    Все едно, че не го слушаш за какво ти говори, а дали му отива червеният пуловер...

    Коментиран от #11

  • 9 Коста

    55 6 Отговор
    Точно така. Това е борба на цялото българско общество. И докато всички не я подемем смело и мощно, нищо няма да се промени. Ще затъваме все повече и накрая ще ни издърпат чергата изпод краката!
  • 10 Еленския Балкан

    20 14 Отговор

    До коментар #4 от "Е ХЕЕЕЕЕЕЕ ШЪТ":

    Ти пък като си грамотен, че и поназнайваш турски "нирде Стамбол...", как стана така, че наричаш Халваджиян Халваджанов, а? Само това е достатъчно, за да те опише като неграмотник, който се обръща към друг неграмотник...
  • 11 Як товарач

    25 9 Отговор

    До коментар #8 от "Спиро":

    Никак не съм съгласен с теб! Неслучайно в медиите често се показват извадки от шиковната реч, с която други подобни индивиди в ролята на депутати и политици засипват българския гражданин. Един щеше да ваканцува, друг нещо друго си и всеки ги вижда, че мнозинството името си не може правилно да напише, но иначе гордо - "аз съм депутат"...

    Пунктуацията, грамотността - това са неща, които се усвояват в училище. Показват не само пропуски в образованието и неграмотност, но и предполага доста други черти на характера, за които не бихте подозирали. В България обаче имаме традиции в това да се слагат овчари и преводачи (превеждал овцете от един на друг баир) на отговорни позиции и Халваджиян е потвърждение на правилото. Нали не смяташ, че той така, сам, решил и постигнал всичко в страна, където връзките с известни и влиятелни хора решават бъдещето?
  • 12 Аристократа

    16 24 Отговор
    -За комуниста е без значение всички са от село и да си ходят там да копат земята и да пасът овцете те за друго нестават беееееееееее-
    бееееееееееееее-бееееееееееееееееее.
  • 13 Гого

    33 14 Отговор
    Всичко минава през главният редактор селският бек от Банкя който се изявява като Ердоган. Няма цензура просто не се публикуват новините тефтерчета изчезват мистериозно.
  • 14 райна княгиня

    32 7 Отговор
    Респект !!! Позицията, достойнството и свободата трябва да се отстояват - респект !!!
  • 15 Vasik Atanasova

    19 12 Отговор
    АРМЕНЕЦА Е УМЕН

    Коментиран от #18

  • 16 osman

    10 13 Отговор
    glupak i predatel na svoi armenec nqma ,taka 4e neka i slavi mu vqrva :)a za valeri simeonov du6eprikaz4ika neka si mu berat gaileto oniq deto si go izbraxa i mu povqrvaxa 4e e golqm patriot i to beden gorkiqt :)
  • 17 АДВОКАТ

    16 13 Отговор
    Нещата са много прости. Слави не може просто да напусне БТВ защото няма по-гледана телевизия, в която да отиде. От друга страна той е с намаляващи функции като цяло, и се чуди как да си вдигне рейтинга, заимавайки се повече с политика, от колкото с шоу. И успява, именно по този начин- като му спират предаванията и така става още по-интересно какво толкова е искал да излъчи, и хората го гледат по други начини и той постига целта си....А на практика нищо кой знае какво не е направил или казал. Всичко си е както винаги е било- големите командват....
  • 18 ТТТ

    7 10 Отговор

    До коментар #15 от "Vasik Atanasova":

    Той не умен,а много умен
  • 19 Гост

    22 3 Отговор
    А, бе Маги, какво, къде и от кого си оцелял с твоите халтурки??! Нима има нещо злободневна и актуално има в нова, което правиш, освен да се ядеш с Рачков и Зуека... Кога и как си критикувал властта, че да си оцелявал от нещо!!? СРАМ!!!
  • 20 Пинокио

    9 5 Отговор
    Ами аз разбрах, че след онази пресконференция никой не му нарежда на Халваджян. Значи лижaт зaдника на тиквaта по собствена инициатива. Похвално. Затова и сикaджията ги прие в своята тв.
  • 21 ЖПеец

    13 3 Отговор
    Всички са" от един дол дренки" тоя имам чувството че само него и Рачков гледам.А и кой му иска акъл та му го дава,никой.И как така лъже безсрамно-той има-е договор с Нова затова напусна.Като е голям талант в бизнеса що не напусне сега Нова,а?Задайте си въпроса преди да го хвалите толкова.
  • 22 мечоооу

    4 7 Отговор
    пунктуация,точкоация какво значение имат!
  • 23 Поп Мартин

    10 3 Отговор
    Ти я малко се подстрежи мясаш на хипи
  • 24 Агата

    9 1 Отговор
    Намерил Маги, как да си направи пиар на гърба на Слави. Тези двамата се познават лично и ако пиарският съвет беше приложим в действителност, щеше да звънне на Слави и сам да му го каже. Видиш ли, др. Халваджян бил човек със свободна воля? Кого заблуждава? На всички е ясно, че в телевизията се оцелява с всичко друго, само не и с бунтарство
  • 25 Динев

    9 5 Отговор
    Показвайте ги тогава тия, които са ви притискали през годините.Или само си дрънкаме едни велики думи
  • 26 Хайдук

    6 1 Отговор
    Коментара , като за арменец е нормален а аз , като нормален що ли му невярвам ?
  • 27 Гост

    9 1 Отговор
    Ах сладко нещо туй е свободата. Славно! Но другаде е тук бедата - гладна свобода е робство най-безправно!
  • 28 Нормален

    12 0 Отговор
    Честен труд! Ще падна направо. Та Халваджиан е "проводник високо напрежение" за пълно опростачване и затъпяване на нацията. Елементарни предавания, с елементи на лош вкус, да не кажа простащина. "Журналистически разследвания" на махленски измамници и толкова. Любима тема "шантавия професор" и подобни водещи, изпаднали в немилост. Халтура от типа "каналето", "комиците" и безброй подобни, знайни и незнайни предавания. Но борец за свобода, видиш ли! Каква, по-точно, свобода? На лапането сигурно. Там са много силни, цялата фамилия.
  • 29 Ованес Маймунян

    2 2 Отговор
    ....бягай бееее... Смръдльо ходи си пострижи трите мазни косъма които наричаш коса и заприличай на човек а не на шимпанзето което си...!!! Тук в бг ви е добре....балъци дал бог!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 един

    10 1 Отговор
    И все пак - никой и нищо не е по-голямо от хляба. Ако нямаш семейство и деца, бъди свободен колкото си искаш! Гладувай, кради, прави каквото щеш в името на "свободата". МАКАР ЧЕ МЕЖДУ СВОБОДА И СЛОБОДИЯ ИМА СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА. Но децата свобода не ядат, а хляб! Така че стига приповдигнати глупости! Пазенето на хляба важи не само за журналистите, а за целия български народ! За да не останеш без никакъв доход, търпиш какви ли не издевателства, унижения, включително и с месеци да не получаваш заплата. Работиш като роб с надеждата, че все някога ще ти платят. Написаното, първо, е изпълнено с прекалено много правописни грешки, така че възхищението на някои говори, че и те са неграмотни. Второ, журналистите се надценяват, има много по-сериозни проблеми от техните и много хора, търпящи чудовищни несправедливости! Колкото до Трифонов, никак не му вярвам! Играе някаква роля, някой му плаща за това, почти се сещам кой.
  • 32 Дългият

    6 1 Отговор
    Халваджиян прав си на 90%...Но на различните места ситуацията е различна...дали ще издържим докато си намерим друга ТВ...Ти може да не ядеш 2..3 месеца луканка или сьомга,нали...а някой като няма заплата и не може и хляб да си купи на децата.От много висока камбанария гледаш...
  • 33 Коко

    2 0 Отговор
    И за двама Ви: Първоначално дявола бил свят ангел, но не устояла в истината той се превърнал в лъжец. Целият свят лежи във власта на Злия.
    Иоан 8:40
  • 34 Фея

    1 0 Отговор
    Нищо лошо за Слави.Отличен водещ.Сега Какво?Дайте Слави да слезе от ефир ,защото се задава един арменец ,който прави шоу с двама малоумни водещи.Скачат по сцената ,Като шутове.
  • 35 Юрист

    1 1 Отговор
    Тъпанар , как ще ги съди като скъса договора ?
  • 36 Зуека

    1 0 Отговор
    Браво бе Маги, няма да се шегуваме с теб повече във шоуто ! Ай ша кажа на Рачков.
  • 37 Гост

    1 1 Отговор
    Пожелавам един пълен член на всички, които знаят къде да го поставят. И какво като знаете тази отживелица? Познавам прекрасни, мъдри, щедри, добри и много умни, успели и образовани хора, които не знаят за члена. И какво, това прави ли ги по-малко умни? Не. А членът е за вас!

    Коментиран от #39

  • 38 Гери

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Смехотворно е, когато човек сочи сламката в чуждото око, а не вижда гредата в своето. В последното ви изречение има три граматически грешки - да ви ги посочвам ли, или ще се сетите сам? :))
  • 39 Гери

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    Ха-ха! Ако пълният член беше отживелица, и вие нямаше да го поставяте правилно. Или може би е налучкване? :))
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове