Отидете към основна версия

9 024 84

Реакции за оставката на Симеонов: Отиде си един негодник

  • валери симеонов-
  • румен петков-
  • велизар енчев-
  • искрен веселинов

Постъпката на вицепремиера била "изключително мъжка", заяви Веселинов от ВМРО

Валери Симеонов е срам за българската политика. Това каза председателят на АБВ Румен Петков за подадената оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

„При структурирането на правителството единствено ние от АБВ предупредихме, че човек с такъв манталитет няма място във властта. Да влачиш възрастни женици по границата не е повод да ставаш член на кабинет“, заяви той пред Фокус.

„Заради някакъв имагинерен политически баланс той получи поста вицепремиер“, добави Румен Петков.

„Като гледам жалката му физиономия тази вечер по медиите очевидно е притиснат да си подаде оставката. За този човек властта е начин на съществуване“, обяви председателят на АБВ.

„България спечели. АБВ за пореден път показа, че силата на морала продължава да има стойност, горди сме с това“, обобщи Румен Петков.

„Жалко за времето, в което този човек демонстрираше пред младите български мъже и жени, че да си арогантен, нагъл, вандал и циник е повод да бъдеш член на правителството“, допълни той.

"Отиде си негодникът, който се гавреше с майките и болните им деца! Наред е следващият - паспортното вице на ”Пиротска” 5, приватизирал имотите на македонските българи!

А след тях - босът на Организираната престъпна група (ОПГ) на "Дондуков"1!

Събота, от 17.30 часа, всички на митинга на победата - пред Министерския съвет! Докато Народното събрание не гласува оставката му, протестът на майките продължава!", написа във фейсбук бившият депутат Велизар Енчев.

С оставката си Валери Симеонов смъква сериозен товар от управлението заради натиска, който протестите упражняват, заяви зам.-председателят на ПГ на "Обединени патриоти“ Искрен Веселинов за подадената оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

"Оставката на вицепремиера Валери Симеонов е личен акт. Според мен това е изключително мъжка постъпка. Мога само да изкажа уважението си към Валери Симеонов“, коментира Искрен Веселинов от ВМРО пред Канал 3.

Той изтъкна, че не е имало среща на малката коалиция преди подаването на оставката. "Имаше лична среща между Красимир Каракачанов и Валери Симеонов преди да вземе решението си“, разясни Веселинов, като добави, че не се предвижда среща след оставката.

"Не е коментирано и не е мислено за такава. Предполагам в понеделник ще се развият нови сюжети“", изтъкна той.

"Оставката на Валери Симеонов е надеждата на Борисов, че по този начин, балонът на ГЕРБ ще полети по-нависоко, след като от него се хвърли този чувал с пясък. Това каза за „Фокус“ политологът и директор на „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов във връзка с оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

"Оставката на Валери Симеонов е надеждата на Борисов, че по този начин, балонът на ГЕРБ ще полети по-нависоко, след като от него се хвърли този чувал с пясък. Това каза за „Фокус“ политологът и директор на „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов във връзка с оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

“Господин Валери Симеонов изгуби доста имидж, и както по наши данни посочихме, той се превърна в тежест на управлението. Въпреки, че г-н Симеонов нямаше предвид това, което се тълкуваше, той говори по начин, по който в политиката трябва да понесеш някакви последствия. По-важното е, че така се случи, че цялото негодувание се фиксира върху него и Борисов получи възможност с едно точно действие да свали напрежението“, посочи той.

Според него след като всички се фиксират върху един човек, а не в правителството, в политиките, в цялостната ситуация в страната, за премиера Бойко Борисов става по-лесно. „Трудно е махането на въпросния човек, зависи от коалиционните договорки, но все нещо ще успее да го придума. След като един човек е проблемът, то този човек може да се махне“, обясни Първанов.

На въпрос смята ли, че с оставката на Валери Симеонов ще стихне общественото недоволство към управлението на страната, той отговори: „През 2013 година си спомняме, когато имаше обществени протести, пак беше дадена една глава, това беше главата на Дянков и тогава струва ми се, че това още повече настърви протестите. Да видим сега какво ще се получи“, заяви Симеонов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Симеонов се връща в парламента

    Валери Симеонов се връща в парламента, ще изчакаме той да предложи кой да стане вицепремиер. Това каза вицепремиерът и съпредседател на "Обеди ...
    17.11.2018
    3 275
    12
  • То не боляло бе, г-н Симеонов

    На 26-ия ден от протеста чудото се случи. Бог чу молитвите на премиера и Валери Симеонов подаде оставка сам-самичък. Оказа се, че няма нищо страшно и ...
    17.11.2018
    3 134
    23
  • Световните агенции за оставката на Валери Симеонов

    Световните агенции бързо разпространиха новината за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. AFP припомня, че Симеонов ще се запомни не само с гр ...
    17.11.2018
    13 467
    36
  • Валери Симеонов подаде оставка

    Вицепремиерът Валери Симеонов е депозирал оставката си пред министър-председателя Бойко Борисов. За нея настояваха в продължение на дни майките на ...
    16.11.2018
    8 178
    152
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове