17 Ноември, 2018 10:40 9 002 84

Реакции за оставката на Симеонов: Отиде си един негодник

  • валери симеонов-
  • румен петков-
  • велизар енчев-
  • искрен веселинов

Постъпката на вицепремиера била "изключително мъжка", заяви Веселинов от ВМРО

Валери Симеонов е срам за българската политика. Това каза председателят на АБВ Румен Петков за подадената оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

„При структурирането на правителството единствено ние от АБВ предупредихме, че човек с такъв манталитет няма място във властта. Да влачиш възрастни женици по границата не е повод да ставаш член на кабинет“, заяви той пред Фокус.

„Заради някакъв имагинерен политически баланс той получи поста вицепремиер“, добави Румен Петков.

„Като гледам жалката му физиономия тази вечер по медиите очевидно е притиснат да си подаде оставката. За този човек властта е начин на съществуване“, обяви председателят на АБВ.

„България спечели. АБВ за пореден път показа, че силата на морала продължава да има стойност, горди сме с това“, обобщи Румен Петков.

„Жалко за времето, в което този човек демонстрираше пред младите български мъже и жени, че да си арогантен, нагъл, вандал и циник е повод да бъдеш член на правителството“, допълни той.

"Отиде си негодникът, който се гавреше с майките и болните им деца! Наред е следващият - паспортното вице на ”Пиротска” 5, приватизирал имотите на македонските българи!

А след тях - босът на Организираната престъпна група (ОПГ) на "Дондуков"1!

Събота, от 17.30 часа, всички на митинга на победата - пред Министерския съвет! Докато Народното събрание не гласува оставката му, протестът на майките продължава!", написа във фейсбук бившият депутат Велизар Енчев.

С оставката си Валери Симеонов смъква сериозен товар от управлението заради натиска, който протестите упражняват, заяви зам.-председателят на ПГ на "Обединени патриоти“ Искрен Веселинов за подадената оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

"Оставката на вицепремиера Валери Симеонов е личен акт. Според мен това е изключително мъжка постъпка. Мога само да изкажа уважението си към Валери Симеонов“, коментира Искрен Веселинов от ВМРО пред Канал 3.

Той изтъкна, че не е имало среща на малката коалиция преди подаването на оставката. "Имаше лична среща между Красимир Каракачанов и Валери Симеонов преди да вземе решението си“, разясни Веселинов, като добави, че не се предвижда среща след оставката.

"Не е коментирано и не е мислено за такава. Предполагам в понеделник ще се развият нови сюжети“", изтъкна той.

"Оставката на Валери Симеонов е надеждата на Борисов, че по този начин, балонът на ГЕРБ ще полети по-нависоко, след като от него се хвърли този чувал с пясък. Това каза за „Фокус“ политологът и директор на „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов във връзка с оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

"Оставката на Валери Симеонов е надеждата на Борисов, че по този начин, балонът на ГЕРБ ще полети по-нависоко, след като от него се хвърли този чувал с пясък. Това каза за „Фокус“ политологът и директор на „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов във връзка с оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

“Господин Валери Симеонов изгуби доста имидж, и както по наши данни посочихме, той се превърна в тежест на управлението. Въпреки, че г-н Симеонов нямаше предвид това, което се тълкуваше, той говори по начин, по който в политиката трябва да понесеш някакви последствия. По-важното е, че така се случи, че цялото негодувание се фиксира върху него и Борисов получи възможност с едно точно действие да свали напрежението“, посочи той.

Според него след като всички се фиксират върху един човек, а не в правителството, в политиките, в цялостната ситуация в страната, за премиера Бойко Борисов става по-лесно. „Трудно е махането на въпросния човек, зависи от коалиционните договорки, но все нещо ще успее да го придума. След като един човек е проблемът, то този човек може да се махне“, обясни Първанов.

На въпрос смята ли, че с оставката на Валери Симеонов ще стихне общественото недоволство към управлението на страната, той отговори: „През 2013 година си спомняме, когато имаше обществени протести, пак беше дадена една глава, това беше главата на Дянков и тогава струва ми се, че това още повече настърви протестите. Да видим сега какво ще се получи“, заяви Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мангалезич

    69 9 Отговор
    Не е СРАМ да пикаеш във фонтан къркан до козирката
  • 2 Кольо

    45 19 Отговор
    Всички мутри ще са доволни !

    Коментиран от #28

  • 3 аесектерве

    13 14 Отговор
    Тука двама гендари от софиа се праат на маже. аесектерве
  • 4 Боба

    67 36 Отговор
    Един боклук по малко!
  • 5 Товарашутка Курнелия

    40 51 Отговор
    Възтържествува победа на мързеливите използвачки живеещи на гърба на чуждото нещастие!

    Коментиран от #8

  • 6 отвратен

    44 25 Отговор
    антипатична и дорна човекоподобна форма
  • 7 Къде е курск ?????

    29 42 Отговор
    Велизар Енчев е боклук от ДС продажник рубладжия ако ми падне във ръцете ще го линчувам
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българин-родолюбец

    31 48 Отговор
    Сега продажните рубладжии се редят за една шепа рубли пред руското позор за България
  • 11 Хохо

    38 19 Отговор
    Защо тогава един месец се свива, като жена?
  • 12 Хойо

    10 9 Отговор

    До коментар #8 от "антиджендар":

    Амин.
  • 13 Българин

    37 75 Отговор
    Велик човек е Валери Симеонов ще се върне много по силен 100%

    Коментиран от #29

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 879

    26 23 Отговор
    Целия духов оркестар на- ДЖЕНДЪР НПО ЖАЛИ ЗА ВАЛЕРКОТО СИМЕОНОВ.
  • 17 Хасан

    45 25 Отговор
    Ако сме правова държава сега трябва да се ревизира имуществото му,да се ревизират държавните поръчки които тоя е правел...

    Коментиран от #22, #61

  • 18 MANOWAR

    29 13 Отговор
    Валери приключи правителството на Герберастете йееее мен!!
  • 19 АНТИБИОТИК

    52 4 Отговор
    НАЙ-ГОЛЯМ СРАМ Е ЕДИН БИВШ КМЕТ НА ПЛЕВЕН, ПОЛЗВАЩ ШАДРАВАНИТЕ ЗА WC, БИВШ ДЕПУТАТ С БЕЛИЧКИ ЧОРАПКИ, НАРИЧАН ОЩЕ И ЗЕТЯТ НА ДПС !!!
  • 20 Шляхтиц

    31 39 Отговор
    Госпожо Ингилизова, въздържайте се, ако обичате от подобни квалификации "НЕГОДНИК". Най-искрено пожелавам на мястото на В. Симеонов да бъде назначен още по-голям негодник и съм сигурен, че това ще стане. Българският народ си заслужава нещастната съдба. Толкова ли бързо забравихте, че след оставка следва Орешарски, Станишев, Жан Виденов, Луканов........... За да угодите на тълпата от провокатори, мутри, лумпени и клошари, пишете небивалици, които се стоварват най-напред на вашите глави, журналята.
  • 21 Townboy

    39 21 Отговор
    Валери Симеонов има същата нагла, милиционерска муцуна, като на Румен Петков.
  • 22 Асан

    28 21 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    По скоро да се ревизира имуществото на "горките" майки и ще бъде доста интересно.
  • 23 Госта

    27 16 Отговор
    Негодници са Енчев и Петков.
  • 24 Панов

    41 12 Отговор
    Отиде си човек който каза истината.има ромски села за които това е бизнес,половината деца са такива,продукт на междуроднински чифтосвания.не е зле,900 лева чисти за такова дете.сега рязко ще увеличат междуроднинското производството

    Коментиран от #30

  • 25 Усмивката

    23 23 Отговор
    Получи това което заслужаваше .Той се опозори още тогава ,когато премина на страната на народомразната политическа върхушка която за всеки българин не остана съмнение че е в тясна колабурация с олигагаро криминални структора натрапена и отвърдила се като единствения и несменяем за България политически елит

    Коментиран от #27

  • 26 Тръмп

    26 16 Отговор
    Енчев и Петков са руски националисти и за това злобеят!:):)Ингилизова пише за омразата,защото и липсва Любов!!!:):)
  • 27 Изглежда ти си в колобу

    14 6 Отговор

    До коментар #25 от "Усмивката":

    Изглежда ти си в колабУрация с неграмотността

    Коментиран от #31

  • 28 кеф

    22 14 Отговор

    До коментар #2 от "Кольо":

    Всички гербави квичат!

    Коментиран от #53

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Усмивката

    17 17 Отговор

    До коментар #24 от "Панов":

    Отиде си? Къде.? За да работиш за България не е задължиително да си партнираш с властта.Да работиш за народа ,достатъчно ли е да направиш„ една ”телевизия и да се изкачиш до вицепремиерския пост.Да е бил поне веднъж начело на народен протест.Бургазлии не помнят нещо такова ,освен цирковете и ръкопашни схватки ,кой да овладее председателският пост на общински съвет Бургас.Това е борбата му...за съжаление

    Коментиран от #36, #69

  • 31 Усмивката

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "Изглежда ти си в колобу":

    Това ли има да кажеш

    Коментиран от #33

  • 32 Да ама

    22 11 Отговор
    Всъщност си отива човек,който работеше.Остават оратори.Скоро не са ни управлявали с лозунги.Да забогатеем всички-ура!Дайте да дадем!Ура!И после ораторите се измъкват по терлици по стар български обичай.Кой не скача е червен!Помните ли?Е скачайте.

    Коментиран от #35

  • 33 Изглежда ти си в колабу

    3 4 Отговор

    До коментар #31 от "Усмивката":

    Казва се на мислещи, те на плямпащи

    Коментиран от #34

  • 34 Усмивката

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Изглежда ти си в колабу":

    Не на плямпащи.... се пише
  • 35 Усмивката

    4 4 Отговор

    До коментар #32 от "Да ама":

    Работеха за него.Байрактаров беше един от тях.
  • 36 Хер Отто Флик

    16 11 Отговор

    До коментар #30 от "Усмивката":

    Аз съм бургазлия и помня бунтовете срещу Бургас- Александруполис! Г- н Симеонов и др. от партията ни водеха!Ясно ли ти е?

    Коментиран от #37

  • 37 Усмивката

    11 9 Отговор

    До коментар #36 от "Хер Отто Флик":

    Като си от Бургас ,къде беше по време на бунтовете срещу омразното Бойково правителство 2013 г. Сигурно в чужбина.Щото аз видях ,...как гледаха отстрани Дражев и колегите му и се подсмиваха.

    Коментиран от #39, #40

  • 38 Тръмп

    20 14 Отговор
    На тази оставка се радват само дебилите!:):)

    Коментиран от #41

  • 39 Тръмп

    14 4 Отговор

    До коментар #37 от "Усмивката":

    Дебил,що не протестира срещу Орешарски?:):):)

    Коментиран от #42

  • 40 Хер Отто Флик

    14 8 Отговор

    До коментар #37 от "Усмивката":

    Аз бях на протестите срещу Орешарски! С патерици и със силно болки в оперираните колене, но винаги срещу комунистите!
  • 41 Усмивката

    13 5 Отговор

    До коментар #38 от "Тръмп":

    Трябва дебил да си за да не виждаш извънземното „ЗАКОННО ” строителство по Черноморието и до сами бряг и да не се запиташ...,в тази държава няма правителство , опозиция няма ли?!?!?.....

    Коментиран от #43

  • 42 Усмивката

    4 7 Отговор

    До коментар #39 от "Тръмп":

    Защото отговарям като на дебил..,не е на власт....10 години

    Коментиран от #56

  • 43 Хер Отто Флик

    14 2 Отговор

    До коментар #41 от "Усмивката":

    Колко репортажа направи те СКАТ за това строителство? Колко строежа има спрени именно заради намесата на НФСБ....
  • 44 Хер Отто Флик

    18 5 Отговор
    Усмивка, помниш ли разрушената джамия в меден рудник и спряната такава в кв. Победа? Кой построи черквата Св. Георги Победоносец в кв. Победа?
  • 45 Усмивката

    10 7 Отговор
    Това е единствената заслуга ,но не го реабелетира за срамното съюзсване с властта на престъпния преход ...казано

    Коментиран от #54

  • 46 афиф

    15 5 Отговор
    Остава да си ходят още-239 тупани.
  • 47 Хер Отто Флик

    13 4 Отговор
    Нямаше как иначе! С БСП и ДПС ли да се съберем?
  • 48 Хер Отто Флик

    10 4 Отговор
    Кой показа на гундяев и жужето, къде им е мястото в отношенията с България?

    Коментиран от #49

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Комшията

    9 7 Отговор
    Да се готви следващия. Но да не мисли че ще го чакаме 26 дни.

    Коментиран от #52

  • 51 ТА ТАКА ДЕ

    12 8 Отговор
    ПРАЗНИК НА БСП--МАФИЯТА, И ПЛАТЕНИТЕ КОПЕЙКАДЖИИ
  • 52 Хер Отто Флик

    12 6 Отговор

    До коментар #50 от "Комшията":

    И да тургаме курнела нали? И решетников за президент!
  • 53 А БЕ

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "кеф":

    ПРОСТОТИЯТА ПЪРВА БРАТОВЧЕДКА ЛИ ТИ Е?

    Коментиран от #70

  • 54 Хер Отто Флик

    11 2 Отговор

    До коментар #45 от "Усмивката":

    Помниш ли спасените моряци? Тъста на Байрактаров и той беше сред тях! А рушевия бай Георги ми е бил боцмане на МК. "Родина"! Помниш ли подписката в защита на полицая Христо Лисичков, дето застреля престъпника рижата?
  • 55 Хер Отто Флик

    5 2 Отговор
    Рушевия, да се чете рулевия!
  • 56 Тръмп

    7 6 Отговор

    До коментар #42 от "Усмивката":

    От 2014г. не са минали 10години!!!Дебилите лъжете за всичко!!!:):):)
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Тръмп

    14 1 Отговор
    На Румен Петков му е негодна главата,не сме забравили вечеринките на Квадратната тиква с Галеви!!!:):):)
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Тръмп

    11 5 Отговор
    Първан Симеонов е същия дебил,като шефовете си Райчев и Стойчев-комуняги от Позитано!!!:):):)
  • 61 Нахлуз на Yavuz

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Първо на ДПС Прасеевски и Доган, и всичко да им се изземе до 9 коляно, вие помакоциганите сте най засегнати от техните кражби.
  • 62 ГОСТ

    15 8 Отговор
    Един човек каза истината и трябваше да го изгонят. Ни ми беше приятно да гледам режисирани им протест с подготвени дрехи, скелети и други аксесоари. Все пак искат пари от нашите данъци, а питали ли са ни нас данъкоплатците? Подготвен протест от политическа партия, а те послушни пионки! Защо тези загрижени за инвалидите не защитиха блъснати от бащата на президента инвалид? Но тоя случай е неудобен за протестиращите.

    Коментиран от #63, #72

  • 63 волен сидеров

    8 9 Отговор

    До коментар #62 от "ГОСТ":

    дано дай Боже да те стигне същата съдба като на тези кресливи майки с тези деца и тогава си спомни какво си писал

    Коментиран от #65

  • 64 Бойко

    6 8 Отговор
    Жалко,беше уникален" политик"🤣😂😄😅
  • 65 Хер Отто Флик

    6 3 Отговор

    До коментар #63 от "волен сидеров":

    Кой ти е казал, че аз не съм минал през подобен ад с дъщеря ми? Ма не съм мрънкал не съм ревал на друг да ми помага!
  • 66 босия в дъжда

    9 2 Отговор
    Когато пиянде,като Румен Петков,който се изпика във фонтана на Плевен,почне да дава оценки...
  • 67 Baba Vanga

    8 1 Отговор
    А кой беше Румен Петков и с какво ще го запомним?

    Коментиран от #71

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 хахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "Усмивката":

    Публикувано във факти.бг: "Бургазлии не помнят нещо такова ,освен цирковете и ръкопашни схватки ,кой да овладее председателският пост на общински съвет Бургас.Това е борбата му...за съжаление"

    Кажи това на някой бургазлия и …… ще ти изстине Усмивката7:), защото те още помнят кой попречи на реализацията на наглия руски проект Бургас-Александропулис!
  • 70 кеф

    2 3 Отговор

    До коментар #53 от "А БЕ":

    Не,става въпрос за майка ти,квичащия
  • 71 хахаха

    5 1 Отговор

    До коментар #67 от "Baba Vanga":

    С пикаенето във фонтани и руските му метани...……..
  • 72 хахаха

    7 3 Отговор

    До коментар #62 от "ГОСТ":

    Абсолютно! Ако попитате "майките", които бяха колцина, за разлика от обръснатите мутрета, КОЙ им уши черните байряци и КОЙ им изготви плакатите, сигурно ще ви кажат, че е Рада Госпожина:):):) Същите физиономии и същите прийоми, като на тези от контра-протестиращите при управлението на Орешарски!!!
  • 73 Хер Отто Флик

    5 6 Отговор
    Жалко, много жалко, че не излязохме на контрапротест! Москалите и жужето, вече потриват ръчички да грабят пак българина! Увеличение на заплатите, пенсиите, за деца олигофрени по 900 лева на месец (моите са нормални и за тях не се полага почти нищо), какво искат още? А да, червената армия да дойде пак да ни "освобождава" пък Радев да е новият Кимон Георгиев! Уви другари, оргазмите и ерекцията ви няма да се върнат!
  • 74 Хер Отто Флик

    7 5 Отговор
    Още нещо москали, сега, когато г-н Симеонов подаде оставка, спокойно можете да съборите и паметника на Ген. Иван Колев, издигнат със средства на г-н Симеонов и създаден от сина на акад. Хайтов- Здравец Хайтов! Бягайте да го бутате, че той бая руски зелки е отсякъл!
  • 75 Батюшка гундяев

    8 2 Отговор
    Я иссключительно рад за то, что Симеонов подал отставку! Болгарьi очень, очень тупьiе люди, сейчас мьi сможем делать все, что угодно для кремля и нашего императора путина! Да Здраствует кпсс- бсп!

    Коментиран от #78

  • 76 ГЕОРГИ

    8 3 Отговор
    Никакво значение няма кой от коя партия е.Дали от ГЕРБ,БСП или Патриотите,всички са АЛЧНИ за ВЛАСТ и ПАРИ.Никой не разбра,че могат да обединят БЪЛГАРИТЕ и да живеем като царе с нашите природни дадености.ВСИЧКИ са продажници.Ако само един мислеше за народа и родината си,щяхме да гласуваме само за него.Колко му трябва на човек за да живее добрe ?!?! Спокоен живот без престъпления и доходи за да имаш възможност за нормално съществуване.Какво ще ги правят тези милиони,ако случайно се разболеят или близък роднина пострада?! Алчността е погубила толкова много хора,а толкова малко му трябва на човек за да е щастлив.
  • 77 Панта рей

    7 6 Отговор
    Всичко беше едно активно мероприятие. Валката не е идеален, но беше смел и искрен в изказа си. Бат Бойко не разбира, че го пускат по пързалката. Сега протестите ще продължат с искане на нови оставки. Ще предизвикат полицията. Правят същият номер от 2013г.
  • 78 веселяк

    3 5 Отговор

    До коментар #75 от "Батюшка гундяев":

    Интересен козяшки подход!

    Коментиран от #80

  • 79 Бивш пожарникар

    4 3 Отговор
    Снощния протест на "майките" с/у В.Симеонов наистина беше грандиозен и посрещна оставката му на "Орлов мост" с има-няма 6 човека. Браво, но се чудя до кога полицията ще седи и гледа как се блокират пътища без да се намесва.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Алаша

    4 0 Отговор
    Колкото и да се напрягате на изборите ходете и гласувайте. Не се крийте като мишоци. После друг ви е виновен. Глас Народен, глас Божий !
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Стайков

    1 0 Отговор
    Той направи тежък грях, но все пак направи нещо за държавата. Ами Вие останалите в правителството, какво направихте, освен да повишите данъците, да нехаете за главоломното падане на стандарта за преживяване.
  • 84 Пикаещ във фонтани в Плевен

    0 0 Отговор
    И "Запалката" е не по-малък негодник, но в случая много яко плюе винкелчето, паднало му е да се изхрачи по огледалния си образ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове