Last news in Fakti

17 Ноември, 2018 08:50 13 464 36

Световните агенции за оставката на Валери Симеонов

  • валери симеонов-
  • оставка-
  • протести

AFP припомня, че правителството на Борисов през 2013 година падна от власт заради протестна вълна

Световните агенции бързо разпространиха новината за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

AFP припомня, че Симеонов ще се запомни не само с грозните думи спрямо майките на децата-инвалиди, които породиха 26-дневните протестите, довели до оставката му, но и спрямо мигрантите и ромите.

Агенцията добавя, че извинението на вицепремиера не бе искрено и не успокои майките. Освен това протестите се засилиха и разшириха последните седмици и заради други социални проблеми като високите цени на горивата и ниския жизнен стандарт в най-бедната държава на ЕС, предаде AFP и добави, че протестите са парализирали движението в страната и се очакват да продължат.

Агенцията припомня, че правителството на Борисов през 2013 година падна от власт заради протестна вълна. Медията изтъкна и опасението му, че отстраняването на Симеонов може да свали и коалиционното правителство, което се крепи на крехко мнозинство благодарение на „Обединените патриоти. В съобщението на ТАСС за оставката се припомня скандала с обидните думи на Симеонов спрямо майките.

„Протестните акции продължаваха всеки ден, при това не само в София, но и в други градове на България, а към исканията за оставка на Симеонов се добавиха и искания за оставка на цялото правителство.

Родители на децата инвалиди, които провеждаха в петък поредната протестна акция, посрещнаха съобщението за оставката на вицепремиера с аплодисменти и танци. За оставката на Симеонов съобщи и агенция Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 SAAB

    86 25 Отговор
    Пожарникаро си мисли ,че се спаси с поредният бушон........но да си припомни , че е само прост пазач ... паркинги - СИК и е пътник вече ! :)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Див селянин

    64 15 Отговор
    Това, че тиквопитекът ще пожертва далавери, беше ясно от самото начало. Но да не си мисли, че се е спасил от гневът народен. Колелото се завъртя от лобизмът на мента и смешните доходи, съсипаната икономика, ширещата се шуро - баджанащина, нереформираната съдебна, здравна и административни системи и безброй други гафове ще пратят ГРОБ в канализацията и управлението на гробарите ще остане като един тъжен, печален и черен период в аналите на българската история!
  • 6 mediator37

    50 83 Отговор
    Тъпогави платени протестъри свалиха най-кадърния член на кабинета. Валери Симеонов би бил най-добрият министър-председател на България, но...такава ни е съдбата- да мачкаме кадърните и честните, защото самите ние сме свине и не търпим по-добрите. Жалко, че си отиде един наистина достоен вицепремиер, който за година и половина направи много добри неща за България.

    Коментиран от #11, #16, #23, #27

  • 7 Plovdiv

    60 14 Отговор
    Ocтавката на всички тия прасета е задължителна, но тя няма да реши нищо. Държавата е в състояние на клинична смърт, тази система я докара дотук и тя трябва да се смени!

    Коментиран от #10

  • 8 БАЛКАНСКИ ДИВАК

    53 7 Отговор
    Не се лъжете бе хора, пак ще продължат старата песен с друг човек .
    Фактически няма да се промени нищо .
    ТРЯБВА ГОЛЯМО ПРОВЕТРЯВАНЕ , ЦЯЛАТА ТАЙФА ДА СИ ЗАМИНЕ .
    В ТЕЗИ ХОРА ИМА ДЕФЕКТ В МИСЛЕТО И ГЕНЕЗИСА ИМ .
  • 9 1944

    44 10 Отговор
    дойде времето на наритаме банкянския плъшок към сибир.
  • 10 хахаха

    25 30 Отговор

    До коментар #7 от "Plovdiv":

    И кой точно "ще я смени"?!? Втръсналите ни до гуша камуняги ли, или Славуца?!? Просто пак по никое време ще зациклим наново и ще хвръкнат едни 15-20 милиончета за избори, това е!
  • 11 Ha pA3ИЯ с лебов

    27 6 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    За протестърите ви подкрепям 200%. Понеже, макар че основателно искат повече кинти, никой и дума не отвори за несъбраните данъци на рАЗИЯтски фирми и фирмички, дето от 2001 насам вече са надхвърлили 75 МИЛИАРДА грешни левчета!
  • 12 Наблюдаващ

    28 24 Отговор
    След като единственият свестен член на правителството си подаде оставката, на виждам смисъл изобщо от правителство, пък камо ли от премиер-екскурзиант, който не се задържа и за две дни в толкова любимата от него татковина!
  • 13 Хер Отто Флик

    11 41 Отговор
    Те сега да ви налазват мигрантите! Ама искам всяка вреслива майка по 10 мигранта да я т...т!
  • 14 Жеков

    33 9 Отговор
    На симеонов оставката я искаха преди 20 дни сега вече е късно за всичко оставка на цялото правителство друго спасение за българия няма за 10год българия не е мръднала само данайците и стоки те се вдигат докато минималната заплата не мине 1000 лв цените не трябва да се пипат и тиквата да престане да се бърка в вътрешни те работи на македония

    Коментиран от #17, #30

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Усмивката

    7 11 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    А покрай добрините му колко золуми извърши коалиционния му партньор .Резултатът е не кой войвода коя мандра е„ ревизирал” ,а кога се тегли чертата.
  • 17 Ха ха

    16 10 Отговор

    До коментар #14 от "Жеков":

    А като дойде курника ша мръднеш у лудницата...
  • 18 чичо

    16 0 Отговор
    От всичката работа покрай Симеонов, за пореден път се убедих,че ние българите разбираме от всичко,освен от едно-така и не разбрахме,че трябва да правим не само каквото трябва,но и когато трябва.
  • 19 опа

    18 10 Отговор
    Обединени ид..оти!

    Коментиран от #21

  • 20 Алтернатора

    17 6 Отговор
    Жалко, че няма алтернатива. Избора се свежда до това кого да гониме с протест след три години...
  • 21 Хер Отто Флик

    13 13 Отговор

    До коментар #19 от "опа":

    БСП (Баш Съветски Про......ки)!
  • 22 волен сидеров

    21 8 Отговор
    психопат и едва ли е българин-като му гледам чертите-и как могат толкова ид.оти да гласуват за такива -ум да ти зайде

    Коментиран от #36

  • 23 Райчо циганина

    21 7 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    Симеонов,какво хубаво е направил за България , че всяка седмица в България се увеличават , крадливите милионери ли
  • 24 ГАЛЕВ

    18 12 Отговор
    ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ Е ЦИГАНИН -ЧИСТОКРЪВЕН-ЦИГАНИН СЕ ПОЗНАВА ПО ОЧИТЕ,БЯЛОТА ЧАСТ НА ОЧИТЕ НА ЦИГАНИНА Е В ЖЪЛТ ОТЕНЪК.А ИНАЧЕ ГО ГЛЕДАШ БЯЛ ЧОВЕКА НО Е ЦИГАНИН НЕ РОМ.РОМА Е АЛКОХОЛНА НАПИТКА НЕ Е ЧОВЕК.ПОЗНАВАМ МНОГО СВЕСТНИ ЧИГАНИ НО ВАЛЕРИ Е НЯКАКЪВ ИЗРОД-ЦИГАНИН
  • 25 Емил

    13 2 Отговор
    SAAB-много прост галош си-следващите ще бъдат абсолютно същите
  • 26 onq s konq

    12 10 Отговор
    ТАСС е "световна агенция-менте".А се признася така за Симеонов,защото НЕ Е РУСОФИЛ КАТО ВОЛЕН И КАРАКАЧАНОВ.Всъщност КОЙ Я ПИТА ТАЯ "АГЕНЦИЯ" И ЗАЩО СИ ВРЕ НОСА В БЪЛГАРИЯ НЕПРЕКЪСНАТО?

    Коментиран от #33

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 незнайко

    10 11 Отговор
    Ами сега какво ще правят от БСП като няма с кого да се заяждат ? Кого ще "захапят" ? Това беше най големия цирк в БЪЛГАРИЯ !!! Да изгониш този който си върши работата, за да дойде на неговото място някой ПОСЛУШКО !!!
  • 29 Без увреждания

    6 8 Отговор
    Абе писна ми да чета за майките на децата с увреждания,никой пък не каза и дума за бащите им или те не протестират,а?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор
    Смяната и оставките на идиоти от системата НЕ я променя...НИЩО НЕ ПРОМЕНЯ ,защото ТЯ е идиотска....Справка ,,РАЗМИСЛИТЕ,, на ЦЦру и ,,наградите,, на плевнелиев...правилата на неолибералната система.
  • 32 име

    1 4 Отговор
    разбира се , че джендърските медии от сорос така ще назовават нещата.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 гнида

    3 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Агенцията добавя, че извинението на вицепремиера не бе искрено и не успокои майките. Освен това протестите се засилиха и разшириха последните седмици и заради други социални проблеми като високите цени на горивата и ниския жизнен стандарт в най-бедната държава на ЕС ...
    Ето затова има ПРОТЕСТИ ! А тиквата нищо не направи по тези въпроси 10 години ! Как да го иска народа ?
  • 35 АгенцияФрансПрес спрете пропагандата

    7 2 Отговор
    срещу България!!!
    Жалката ви пропаганда срещу БЪЛГАРИЯ я следим от години!!!
    Как, нито веднъж не пропуснахте да напишете(без значение, по каквато и тема да е статията ви) пренебрежително да натъртване "НАЙ-БЕДНАТА държава в Европа", страхувате се дори името да напишете БЪЛГАРИЯ!!!
    Жалкото за вашите персони е да не знаете, че тези които ви плащат точно "те" ограбват от БЪЛГАРИЯ милиарди евро от ПОЛЕЗНИТЕ ИЗКОПАЕМИ-злато, медна руда, германий, сребро ;
    варовик ; експлоатират минералните извори на на НАЙ-БОГАТАТА държава на ЛЕЧЕБНИ МИНЕРАЛНИ ИЗВОРИ в света - 6 840 на брой!!!
    И други "подробности" за които не ми се иска да разяснявам точно пък на вас, или както казваме НИЕ Българите :
    "Абе, има ли смисъл да отваряш очите на слепите!!!"(..., est-il judicieux d'ouvrir les yeux des aveugles?)...
    Приятна вечер АФП.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове