Отидете към основна версия

5 697 24

Георги Киряков: Трябва да се види с какви пари е осигурен комфортът на тази жена в Барселона

  • георги киряков-
  • стойчо стойчев-
  • барселонагейт-
  • лена бориславова

Това е дребнотемие на фона на растящата престъпност, контрира колегата си политологът доц. Стойчо Стойчев

Снимка:БНР

"Въпросът е такива грешки да са случайни, а не да са систематични, защото понякога се крие систематично усилие да се внуши нещо, което не е истина. Лошото е, че когато се говори за синдикални протести – автентични, за заплати и по-добри условия на труд – да ги изначално инкриминираш е меко казано неслучайна грешка, а целенасочено усилие да се дискредитират".

Така коментира политологът доц. Стойчо Стойчев пред "Денят ON AIR" допуснатата грешка от секретаря на правителството Лена Бориславова, която свърза протеста на синдикатите на МВР и пожарникарите в събота с лица от криминалния контингент, включително купувачи на гласове. Информацията по-късно бе опровергана от силовия министър Бойко Рашков.

"Тези грешки засега не са фатални, но хората, които ги правят, трябва да осъзнаят, че вече не са в рамките на приятелските си кръгове. Те казват всяко нещо от гледната точна на управляващи. С думите си могат да наранят хора физически и трябва да внимават много. Такива хора трябва да бъдат обучени. Страшно много политици идват от нищото, без знания и правят глупости, които после трябва да замазват", посочи колегата му Георги Киряков.

Според него не трябва да се дава трибуна на хора, които не са готови да поемат политическа отговорност.

"Парадоксално е Министерският съвет да коригира говорителя на МС. Това означава, че самата функция на говорителя е дефектна. Не на всеки премиер му се отдава да говори и затова е важно такава работа да е професионална", допълни доц. Стойчев.

Политолозите в студиото коментираха и скандала с къщата в Барселона, придобил популярност като "Барселонагейт". Доц. Стойчев определи казуса като "кьорфишек" на фона на нарастващата престъпност в страната.

"Това е дребнотемие на фона на растящата престъпност – нещо, за което МВР не обелва и дума. Питайте застрахователите колко коли се крадат на ден, колко домови кражби има на ден – когато този бум на престъпността се увеличава, какво следва от това? Тогава ще разберем колко е вредно министърът на вътрешните работи да се занимава с всичко друго, но не и с вътрешните работи", заяви политологът.

"Това не е кьорфишек, а тема с развитие, която няма завършек. Тази тема трябва да бъде приключена. За да се престане да се говори за това, трябва да има резултат от някакво разследване, а такова няма. Щом имало съмнения за пране на пари, трябва да се види какви са тези пари и как са изпирани. Тези хора трябва да са ги взели отнякъде... Дали детето на Борислава Йовчева е на Бойко Борисов? И да се види дали не е осигурена комфортно тази жена заради това нещо - по какъв начин и с какви пари", контрира го Киряков.

По думите на доц. Стойчев обаче, предметът на интерес в разследването е самата къща, а не детето на Йовчева. "В България това, което може да махне главата на политик, е облажването с имоти", изтъкна той.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 38 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове