17 Февруари, 2022 05:49 5 696 24

Георги Киряков: Трябва да се види с какви пари е осигурен комфортът на тази жена в Барселона

  • георги киряков-
  • стойчо стойчев-
  • барселонагейт-
  • лена бориславова

Това е дребнотемие на фона на растящата престъпност, контрира колегата си политологът доц. Стойчо Стойчев

Георги Киряков: Трябва да се види с какви пари е осигурен комфортът на тази жена в Барселона - 1
Снимка:БНР

"Въпросът е такива грешки да са случайни, а не да са систематични, защото понякога се крие систематично усилие да се внуши нещо, което не е истина. Лошото е, че когато се говори за синдикални протести – автентични, за заплати и по-добри условия на труд – да ги изначално инкриминираш е меко казано неслучайна грешка, а целенасочено усилие да се дискредитират".

Така коментира политологът доц. Стойчо Стойчев пред "Денят ON AIR" допуснатата грешка от секретаря на правителството Лена Бориславова, която свърза протеста на синдикатите на МВР и пожарникарите в събота с лица от криминалния контингент, включително купувачи на гласове. Информацията по-късно бе опровергана от силовия министър Бойко Рашков.

"Тези грешки засега не са фатални, но хората, които ги правят, трябва да осъзнаят, че вече не са в рамките на приятелските си кръгове. Те казват всяко нещо от гледната точна на управляващи. С думите си могат да наранят хора физически и трябва да внимават много. Такива хора трябва да бъдат обучени. Страшно много политици идват от нищото, без знания и правят глупости, които после трябва да замазват", посочи колегата му Георги Киряков.

Според него не трябва да се дава трибуна на хора, които не са готови да поемат политическа отговорност.

"Парадоксално е Министерският съвет да коригира говорителя на МС. Това означава, че самата функция на говорителя е дефектна. Не на всеки премиер му се отдава да говори и затова е важно такава работа да е професионална", допълни доц. Стойчев.

Политолозите в студиото коментираха и скандала с къщата в Барселона, придобил популярност като "Барселонагейт". Доц. Стойчев определи казуса като "кьорфишек" на фона на нарастващата престъпност в страната.

"Това е дребнотемие на фона на растящата престъпност – нещо, за което МВР не обелва и дума. Питайте застрахователите колко коли се крадат на ден, колко домови кражби има на ден – когато този бум на престъпността се увеличава, какво следва от това? Тогава ще разберем колко е вредно министърът на вътрешните работи да се занимава с всичко друго, но не и с вътрешните работи", заяви политологът.

"Това не е кьорфишек, а тема с развитие, която няма завършек. Тази тема трябва да бъде приключена. За да се престане да се говори за това, трябва да има резултат от някакво разследване, а такова няма. Щом имало съмнения за пране на пари, трябва да се види какви са тези пари и как са изпирани. Тези хора трябва да са ги взели отнякъде... Дали детето на Борислава Йовчева е на Бойко Борисов? И да се види дали не е осигурена комфортно тази жена заради това нещо - по какъв начин и с какви пари", контрира го Киряков.

По думите на доц. Стойчев обаче, предметът на интерес в разследването е самата къща, а не детето на Йовчева. "В България това, което може да махне главата на политик, е облажването с имоти", изтъкна той.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    47 12 Отговор
    Просто този лизачев ни разбирам защо се кани за коментар?Много от лизачите на примата си вярват ,че онзи ще се върне на власт.

    Коментиран от #15, #16

  • 2 Лена , Лееена...

    25 23 Отговор
    Магдалееена..... Тая става да върти гьобек на някоя маса по кръчмите на фолкаджиите ! А ?! За нещо повече - едва ли ! Ама - говорител !!! И много говори !!!
  • 3 КИРО ЖЪРТЪ

    48 4 Отговор
    ДО. ДУПКА ДА. СЕ РАЗСЛЕДВА .
    ВСИЧКО. СВЪРЗАНО С ПОЛИТИЦИ.
  • 4 Факт

    57 7 Отговор
    Какво има да се разследва повече, ясно е че с крадени народни пари е осигурен луксозния живот на мис Гащи.
  • 5 Произшествие в ЦСЗ, пожар!

    14 5 Отговор
    Ние сме дълбоко наранени и плачем заедно с бай Ставри от килия 216, втори етаж, южното крило. Как може това младо и хубаво момиче да ни подозира в такива престъпления? Плачем от мъка, не можем да се спрем!
  • 6 Б.Б. от Банкя

    26 5 Отговор
    Моите американски приятели ми "конфискуваха" по голямата част от милиардите, а тук са ме задърпали за една къщурка, дето не струва и едно чекмедже пари.
  • 7 САТЪРА НА ХАНА

    16 8 Отговор
    В ЗЛАТНИЯ РУДНИК ЧЕЛОПЕЧ , ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТЪЛС КАНАДА Е ИНСТАЛИРАНО WI-FI ЗА 150 МИЛОНА ДОЛАРА ..... .... ЗА СРАВНЕНИЕ СЪЩАТА МРЕЖА ЗА ЦЯЛА СОФИЯ ЩЕ Е НА СЪЩАТА ЦЕНА
    ..... ... ТЕ КЪДЕ Е КОМИСИОННАТА НА БОЙКО РАПОНА. ... ВИЕ ПИТАТЕ, АЗ ОТГОВАРЯМ
  • 8 За протокола

    26 3 Отговор
    Не би било лошо да се проверят средствата и на разни известни български вдовици, на собственици на вили по Женевското езеро, хора с имоти в Дубай, собствениците на офшорки, разни млади дами, без особени доходи, миткащи по целия свят и т.н. Цяла Мара втасала, та опряла до една от хилядите, живеещи на гърба на богаташи със слаби ангели.
  • 9 Паисий е жив

    18 5 Отговор
    Коментар в 2 думи на политолог за потенциална кражба на милиони от бившия премиер:
    Ееееее, то това е дреболия, дайте да ме гледаме натам, а да обърнем внимание на новите колко не ги бива :) Продължавам д твърдя, че нито един гербер не е казал колко хубаво беше при бойко, а само колко лошо е без него! Показателно ми седи....
  • 10 Гост

    13 5 Отговор
    Нещо си мисля, че с тези действия и вкарване в дневния ред на българина, точно тези"новини", имат някакъв смисъл...все едно да отвлекат вниманието ни от "НЕЩО"...българина е свикнал да има сеир, да има екшън...май точно това ни дават, защо обаче точно сег...?
  • 11 Мега

    4 2 Отговор
    комфорт !
  • 12 Subaru STI

    17 8 Отговор
    Някой съмнява ли се, че мутрата не е в основата на на деструктивните действия? Саботират се промените и се заличават следите на престъпленията на Борисов! ПП за 2 месеца свърши по-смислена работа, отколкото мутренската партия за 12 г. 12 г. само крадене...
  • 13 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    18 3 Отговор
    Доцент Стойчо отдавна се е показал като голям ГЕРБерастки гАзолизач...
  • 14 Христо Милков

    9 4 Отговор
    На тая жена трябва и дете да й се направи
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 тръба

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Зззз":

    Доц. Стойчев е от герберастката академична общност.
  • 17 нннн

    18 2 Отговор
    В какви пари? С наши, разбира се! С по левче от всеки пенсионер и с две от всеки работещ.
  • 18 До афтурчету

    8 2 Отговор
    Амчи нали Гешев в началото на мандата си обеща да се справи с битовата престъпност,бря и се снимаше по села и паланки с ограбени бабички и дядовци като им връщаше окраденото в торбички!Да не би друг да е ГП в момента?Гешев вън,ако не за друго поне за неизпълненото си обещание!
  • 19 Боко боеца може и лъжеца

    7 3 Отговор
    С чекмеджета от банкя
  • 20 А,бе каУн

    3 8 Отговор
    Ти ли ще му светиш на Боко. Че дори и да е на Борисов, на теб къв ти влиза.
  • 21 Your Nightmare

    7 0 Отговор
    Проблема с крадците на свобода е в прокурорите и съдиите. Контингента е добре познат на полицията и могат да ги съберат в кауша за няколко дни, но от там насетне.... Но нека да не подмиаваме и полицаите-мутри. Някой опитвал ли се е да влезе в тази система, в която уж има много свободни места? На изпитите се явяват предостатъчно кандидати, но същите още там разбират, че са само за масовка, а определените да се присъединят стават известни на всички, понеже акъла не им стига да си траят, а видимо и безпардонно демонстрират връзки с членовете на комисията за прием, говорят си на малки имена и си пращат поздрави на общите познати. Колко полицаи има, които въпреки, че са призвани да се борят с престъпниците, ежедневно демонстрират близки отношения с тях, пият кафета, сервилничат и се оглеждат дали хората наоколо ги виждат, че се познават със "силните" на деня, за да се издигнат най-вече във собствените си очи. Системата се нуждае от чистка, за да може да се даде шанс на честните и искащите да служат на обществото. А че къщата в Барселона не е дребнотемие, го знаем всички, с изключение на бастуна горе в темата.
  • 22 Перо

    4 0 Отговор
    Нужни са големи реформи в МВР,оптимизация на полицейските служители и преглед на отговарящите на критериите за образование,психологичен тест и физическа годност. Има безброй полицаи,назначени,през мутренския режим,които са с наднормено тегло,болни,корумпирани и неотговарящи на никакви кадрови изисквания. Полицията е станала социална служба за убежище на некадърни и социално слаби лица с големи бенефити. Тази помия трябва да се прочисти тотално и останат само тези,които стават за такава работа! В чужбина хората търсят помощ,опора и съдействие от полицаите и ги намират като символ и лице на държавността,а в БГ се гледа на тях като престъпници в полицейска униформа! Дълго време тези структури се ръководиха от лица, от бившите криминални групировки и сигурно полицията има заслуги за такова виждане на хората!
  • 23 032

    3 1 Отговор
    Безсилни сме пред Истината няма давност тя е вечна Лъжата е кратка Боже какви доходи какви имоти Даградиш материалното си състояние на гърба на народа Поздравявам ги с дуетна та песен Един живот в изпълнение на Софи Маринова и Роксана Благодаря Ви
  • 24 Ал Тъпоне

    0 0 Отговор
    За такива работи плащачи все се намират. Може да ти е чудно, но е неоспорим факт!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове