Отидете към основна версия

32 769 31

Руснаците за пръв път изпревариха китайците

  • пукет-
  • покупка-
  • жилище-
  • имот-
  • руснаци-
  • китайци

Най-големите чуждестранни купувачи на остров Пукет вече са Руската федерация

Снимка: Shutterstock

Руснаците са станали най-големите купувачи на жилища в Пукет, изпреварвайки китайците за първи път, сочат данните на Real Estate Clearinghouse. През първото тримесечие на 2022 г. граждани на Руската федерация са закупили 74 кооперации в курорта за общо 7 млн. USD, което е повече от цялата 2021 г., когато техният брой е бил 54.

„Пазарът на етажна собственост в Пукет може да нарасне през първата половина на 2022 г. поради покупателната способност на чужденците, най-вече руснаци. Руските инвеститори започнаха да се завръщат в края на 2021 г. и станаха основните купувачи през този период. Въпреки това, възстановяването на цялостния пазар на етажна собственост в Пукет може да отнеме известно време“, казва Ната Кахапана, управляващ директор на консултантската компания Knight Frank Thailand.

Според експерта китайците са били най-големите купувачи на апартаменти в Пукет, но те са почти напълно изчезнали поради граничния контрол в Китай и ограниченията върху международните парични преводи.

Пазарът на етажната собственост в Пукет значително се забави, тъй като спадът в туризма оказа ключово влияние върху сегмента. След като програмата Sandbox беше приложена на острова през юли 2021 г., туристите и чуждестранните купувачи започнаха да се връщат. Въпреки това, поради ограниченията върху определени дейности, икономиката на Пукет не се е възстановила напълно.

В резултат на това разработчиците спряха въвеждането в експлоатация на нови апартаменти през 2021 г., за да се отърват от наличността и да видят как ще се развие по-нататък ситуацията. Според Knight Frank, предлагането на етажна собственост в Пукет в края на 2021 г. е 26 068 единици и няма нови оферти тази година. От това количество са продадени 78%, или 20 376 броя.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 42 гласа.

Свързани новини