Last news in Fakti

4 Септември, 2012 17:25 7 691 0

Секс туризъм и инвестиции в хотели

  • хотел-
  • пукет-
  • туризъм-
  • инвестиции

На пръв поглед връзката между едното и другото е доста далечна. При малко по-задълбочен анализ може да се стигне до извода, че секс туризмът влияе положително върху инвестициите в един от имотните сегменти, а именно хотелите. Ярък пример за това е остров Пукет. До края на годината там вложенията в хотелски комплекси се очаква да достигнат 260 млн. USD, изчисляват експерти.

„Предприемачите са привлечени от стабилната икономическа обстановка в региона”, коментират анализатори от консултантската компания Jones Lang LaSalle Hotels. Също така, притокът на туристи се е увеличил с 30% в сравнение с 2011 г. и за пръв път броят на азиатските посетители е по-малък от този на европейските.

За края на 2012 г. е планирано разширение на летището. По този начин ще могат да бъдат обслужвани два пъти повече пътници – до 12.5 млн. души за една година. Друг фактор, който води до повече инвестиции, е стабилизирането на политическата обстановка след изборите през миналата година. Това също доведе до ръст в продажбите на недвижими имоти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА