Отидете към основна версия

2 728 16

Руснаците поддържат този имотен пазар

  • пукет-
  • руснаци-
  • покупка-
  • имот

Значителни инвестиции в къщи на остров Пукет

Снимка: Shutterstock

Чуждестранните купувачи, най-вече руснаците, са били ключов двигател за възстановяването на пазар на имоти на остров Пукет

През 2022 г. руснаците си върнаха първото място по отношение на сделки с нови апартаменти в Пукет с 240 нови апартамента на стойност 875 милиона бата (25,4 млн. USD), представляващи съответно 32% и 29% от общия брой и обем сделки в провинцията, съобщава Фатанан Фисутуимол, президент на Phuket Property Association.

По данни на асоциацията през миналата година общият брой на предадените апартаменти на всички купувачи е нараснал до 1966 броя. За сравнение, през 2021 г. техният брой е бил 1425. Така делът на чужденците на пазара на недвижими имоти в Пукет през 2022 г. достига 32,4%. За сравнение, през 2021 г. той е бил 24%.

Според Информационния център за недвижими имоти (REIC) приходите от туристическия сектор на Пукет са скочили рязко през 2022 г., над 10 пъти спрямо 2021 г.

„Възстановяването на туристическия сектор оказа силно въздействие върху съживяването на търсенето на жилища в Пукет с добри продажби за всички категории имоти през втората половина на миналата година“, казва Вичай Уираткапан, изпълняващ длъжността главен изпълнителен директор на REIC.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.

Свързани новини