Last news in Fakti

16 Януари, 2014 11:37 2 618 0

На Пукет търсят евтини имоти

  • пукет-
  • туристи-
  • имоти

Над 80% от продадените жилища през третото тримесечие на 2013 г., на една от най-известните сред гейовете дестинация остров Пукет, са на стойност под 455 000 USD, сочат данните на консултантската компания CBRE. За разглеждания период не е продадена нито една вила на стойност над 1 млн. USD.

Най-голям интерес сред чуждестранните купувачи проявяват граждани на Великобритания, Италия, Германия и Русия. За пръв път през третото тримесечие на миналата година броят на продадените имоти от вторичния пазар превиши този на ново строителство. Ситуацията значително се различава от тази в Банкок, където повечето купувачи предпочитат жилища от първичния пазар.

Броят на новопостроените жилища през изминалата година се е увеличил с 3.4%, като в процес на строителство в момента са 2800 обекта, чиято дата на пускане в експлоатация е предвидена за 2015 г. Клиентите, решили да купят имот на остров Пукет, се насочват към малки по площ имоти при цени на квадратен метър между 2700 USD и 3300 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА