Отидете към основна версия

2 Април, 2024 11:15, обновена 2 Април, 2024 11:15 8 545 48

Призрачен комплекс в Поморие се разпада

  • поморие-
  • черноморие-
  • комплекс-
  • разпадане

Той е известен сред местните като "Холандското селище"

Огромният хотелски комплекс „Сънсет Ризорт” в Поморие, който бе затворен в края на 2022 г., е започнал да се руши, съобщава Николай Андреев, цитиран от Флагман.бг. На кадрите е запечатана фасадата на сградата, която е започнала постепенно да се разпада. Неясно е какво е естеството на материала, който се рони от лицето на сградата, но под падналите парчета се вижда метална конструкция, вероятно улук, или вентилация.

Познатият като „Холандското селище” хотелски комплекс, когато бе в пика си преди няколко години, разполагаше с близо 3000 легла и бе неизменна част от туристическия облик на Поморие. Проблемът, който продължаваше най-малко 5 години, се състоеше в това, че притежателите на апартаменти в сградата бяха влезли в спор със собственика на комплекса, който впоследствие прерастна във война. Стигна се дотам, че на терен бе извикана евродепутатката Клер Дейли, за да брани интересите на собствениците на жилища.

Причината бе, че въпросните - основно ирландци и руснаци не бяха съгласни с политиката на комплекса по отношение на сметките за ток и вода, както и високите такси за поддръжка.

По този начин най-красивият допреди 10-ина години комплекс по Южното Черноморие се превърна в призрачен замък. Лошото за местния бизнес е, че се намира на самия вход на Поморие и отблъсква с разрушителната си визия.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 4 от 27 гласа.

Свързани новини