Отидете към основна версия

20 713 42

Отварят нов завод за ракети

  • фабрика-
  • норвегия-
  • ракети-
  • откриване-
  • производство

Той ще се намира в норвежкия индустриален парк Arsenalet

Нова фабрика за ракети беше открита в индустриалния парк Arsenalet в Норвегия. Откриването на новото съоръжение значително увеличава капацитета за производство на ракети на компанията за военна техника KONGSBERG.

„Интересът към ракетите NSM и JSM нарасна през последното десетилетие и сега те са водещите ударни ракети от пето поколение в 13 страни, включително Норвегия, страни от НАТО и други близки съюзници“, каза Ерик Лий, президент на Kongsberg Defense & Aerospace.

„Тази сграда е резултат от редица разширения, които направихме през последните няколко години в отговор на нарастващото търсене на нашите морски ударни ракети от страна на нашата разширяващата се клиентска база. Съоръжението увеличава експоненциално годишната производителност на ракети NSM и JSM, “ добави Лий.

През 2021 г., започна изграждането на новия завод, в отговор на постоянното нарастване на поръчките за ударни ракети. По-рано тази година компанията получи финансиране от норвежкото правителство и програмата на ЕС в подкрепа на производството на боеприпаси ASAP за по-нататъшно разширяване на производствения капацитет.

„Нашето ново съоръжение за производство на ракети отговаря пряко на голямото и дългосрочно търсене на нашата уникална технология и на критичната необходимост от укрепване на способностите за колективна отбрана. Когато решихме да инвестираме в ново съоръжение за производство на ракети, вече имахме значително нарастване на търсенето от настоящи и нови клиенти. Геополитическата ситуация в момента засили още повече нуждата от нашите отбранителни продукти и технологии - както в Норвегия, така и в международен план“.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 47 гласа.

Свързани новини