Отидете към основна версия

1 101 7

Неуспешен търг свали драстично цената на апетитен имот

  • пловдив-
  • имот-
  • търг-
  • начална цена

Парцелът и прилежащо движимо имущество се продава за под 1 300 000 лева

Неуспешна публична продан свали близо тройно цената на оранжерия в Пловдивско. Производственият имот в село Градина се върти в списъците на съдия изпълнители близо две години, цената му прогресивно пада, но купувач и до момента не е намерен.

Базата за селскостопанска продукция е собственост на фирмата "Интер ко инвест", управлявано от земеделеца и животновъд Златко Георгиев, и строителната фирма "Евроекопродукт-МВ" на Кирил Владимиров и Христо Младенов, припомня Trafficnews. Преди години обаче съвместният им бизнес бе повлечен от дългове, трупани заради необслужена ипотека. Това доведе до обявяване на имота на търг, като първоначалната цена през януари 2023г. бе колосалните 3 500 000 лева без ДДС. Два опита по-късно тя падна до 2 157 500 лева.

Към днешна дата обаче за същия имот се търсят малко под 1 300 000 лева /663 715 евро/. А параметрите на офертата остават непроменени – изградена оранжерия за плодове и зеленчуци с площ от 15 дка. Остъклената оранжерия е с разрешително за строеж от 2013 година, презаверено през 2016г., и е получила Акт 16 през 2021 г. Инвестиционното намерение е предвиждало там да се отглеждат предимно домати и краставици.

Общата площ на поземления имот е 50 дка, като в него са построени още сграда с административно-битова част, манипулационна и котелно. Изградени са електрическа ограда, площадкови мрежи и съоръжения и сондажен кладенец. Останалата земя – около 40 декара, представлява изоставени ниви.

Нещо повече - в цената е включена и пазарната стойност на движимо имущество, прилежащо към базата - котел на твърдо гориво, бункер за пелети, комин от 3 части, разширителен съд, колектор и сондажна шахта.

Офертата, пусната от ЧСИ Константин Павлов, е отворена за наддавания от 18 октомви и ще продължи 1 месец. На 19 ноември следва да стане ясно дали близо 3 пъти по-ниската цена за имота е успяла да привлече потенциални купувачи.

 

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини