Отидете към основна версия

2 598 9

Пуснаха Петър Низамов – Перата под домашен арест

  • перата-
  • петър низамов-
  • пуснаха-
  • домашен арест

В съда днес той не се призна за виновен

Снимка: bTV

Районният съд в Малко Търново освободи Петър Низамов – Перата под домашен арест.

Той е обвинен в незаконно задържане на трима бежанци от Афганистан.

Мотивите на магистратите бяха, че няма опасност Низамов да се укрие, защото има постоянен адрес. Според съда обаче има обосновано предположение, че той може да извърши ново престъпление.

В съда днес Перата не се призна за виновен. По думите на Мартин Пеев, един от двамата му защитници в съда, Перата е използвал „свински опашки”, за да респектира тримата афганистанци.

Десетки поддръжници на Низамов го чакаха пред съда. Те скандираха: "Да живее България" и "Българският съд затваря българите".

Факти.бг припомня, че Перата беше задържан във връзка с публикуван в социалните мрежи видеоклип, който показва незаконно задържане на мигранти.

Низамов беше арестуван във вторник и срещу него бяха повдигнати три обвинения за гражданските арести на мигранти. Тогава от прокуратурата обясниха, че ръководената от него група е искала да ограби афганистанците, снимани със завързани със свински опашки ръце, а не просто да ги спре да влязат в България.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че не подкрепя протестите в подкрепа на тези, които неправомерно задържат бежанци и подчерта, че ще бъде безкомпромисен към тези, които се правят на полицаи. Цацаров заяви още, че законът трябва да се спазва и ще продължат да преследват т.нар. „Граждански патрули”, които извършват нарушенията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини