Last news in Fakti

12 Април, 2016 15:59 8 221 44

Задържаха един от "ловците" на бежанци

  • петър низамов-
  • задържаха-
  • мигранти-
  • ловците-
  • бежанци

Петър Низамов е задържан за 24 часа

Задържаха един от "ловците" на бежанци - 1

Полицията задържа за 24 часа Петър Низамов, който е един от участниците в ареста със свински опашки на мигранти, съобщиха от Районна прокуратура - Малко Търново.

Факти.бг припомня, че прокуратурата ръководи досъдебно производство за това, че трима чужди граждани от Афганистан, противозаконно са били лишени от свобода. Клипът със задържането на чужденците беше качен в интернет от Низамов и бързо обиколи социалните мрежи, като предизвика дебат за нелегалното влизане в страната ни и гражданските арести. Низамов е член на "Цивилни отряди за защита на жените и вярата”.

От прокуратурата съобщиха още, че в момента се извършват претърсвания и изземвания в жилищни помещения и автомобили за събиране на доказателства.

Пред съдия са разпитани чуждите граждани, като предстои задържаният от полицията да бъде разпознат от свидетелите.

Продължават действията по установяване, издирване и задържане на останалите лица, осъществили незаконното задържане на чуждите граждани.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 години.

„Граждански арест няма и не може да има”, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. „Абсолютно недопустимо е отряди, отделни лица, формирования, организации, както и да се наричат те, било отряди за защита, организации за съдействие и т.н. да се опитват да изземват функции на държавни органи, да си присвояват тези функции и да осъществяват това, което някои медии нарекоха лов на бежанци. Това няма да бъде допуснато и мога да гарантирам, че всички такива опити ще бъдат преследвани от прокуратурата с цялата тежест на закона“, каза още главният прокурор.

По думите му към настоящия момент са идентифицирани част от лицата, които са участвали в инцидента недалеч от река Резовска. 

„Вчера изисках справка от директора на Гранична полиция. В резултат на тази справка сме успели да локализираме мястото, където са задържани бежанци, мястото, където спрямо тях е упражнено насилие, както и мястото, където впоследствие те са били открити от органите на Гранична полиция“, заяви Цацаров.

„Досъдебното производство се води за противозаконно лишаване от свобода. Искам да повторя още веднъж: едно е съдействието на полицията, едно е гражданското задължение на всеки от нас. Опитите на някой да се прави на гранична полиция, на криминална полиция или на каквото и да било друго са откровена форма на нарушаване на закона“, каза още Сотир Цацаров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киров

    1 0 Отговор
    Никой няма да се прави на граничар, ако нямаше нужда. Аз ще отстоявам моето бащино огнище по начини и способи, адекватни на заплахата срещу моя Род и Родина и нито Цацаров или която и да е институция против това немогат да ме спрат ! За заплахата от това не е нужно да планираш или гарадеш. Огледай се !
  • 2 popa

    0 0 Отговор
    Пуснетте човека ей !
  • 3 ддддд

    0 0 Отговор
    Следвщият път не се снимайте. Връзвай, бой и в реката.
  • 4 пипалот

    0 0 Отговор
    ЕЙ ПРОДАЖНИ ПУСНЕТЕ ЧОВЕКА И МУ ДАЙТЕ МЕДАЛ
  • 5 киро

    0 0 Отговор
    Цацата да накара полицията да си върши работата и да не философства много ! А като говори за прилагане на закона с цялата си тежест как ще го приложи към незаконно нахлули лица на територията на България ?!
  • 6 НОВ БЪЛГАРИН

    1 0 Отговор
    правилно са постъпили момчетата,заслужават медали-НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ПРЕСИЧА ГРАНИЦАТА НИ НЕЗАКОННО-тия от ББС и другите еврогейски журналя да кажат как е по техните държави-НЕКА ДА ИМ ИЗВЪРШВАТ АТЕНТАТИ-ТОВА ЗАСЛУЖАВАТ....нали дадоха на турците 3 милиарда евро-май са дадени за пътни разходи на "мигрантите".....
  • 7 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Г-н Цацаров е абсолютно прав! Той говори точно това, което трябва по закон, за пред медии, за пред еврочиновници и за пред ония........от ХК. Но "простия народ", за подобен случай простичко го е рекъл: " Хем л. нян - хем голям!" Държавата я няма никаква по опазване на ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА! През нея се върви по-леко и по-удобно, отколкото може да се крачи по магистрала "Тракия" при спряно автомобилно движение. Естествено, всяка държава е по-строга и по-жестока към собствените си поданици -- те са и в ръцете. Тя може да си ги мачка , както си иска, само и само да докаже, че е ВЛАСТ и ДЪРЖАВА. Тези хора не са се скрили. Даже събитието е на клип в Интернет." Но виждате ли - те са се направили на държавници, /нищо, че са се опитали да помогнат на властите/ , а държавниците сме ние. Хайде у кауша за 6 години !" Те това е ДЬРЖАВА !!!
  • 8 ТИКВАТА

    0 1 Отговор
    КАТО ВИ КАЗВАМ ЧЕ ТИКВОЧА Е СТРАИВЕЦ НЕЗНАМ ЗАЩО НЕ МИ ВЯРВАТЕ .ТОЗИ ЧОВЕК ЗА ПОЛОВИН ДЕН СЕ ИЗВЪРТЯ ДВА ПЪТИ.А ТОВА Е НЕГОБА РАБОТА.ХВАНА ГО ШУБЕТО ОТ НЯКАКЪВ ИЗМИСЛЕН ГЕРОЙ ОТ НЯКАКЪВ СИ КОМИТЕТ.НЕ СЕ УЧУДВАМ ЗАЩО СМЕ БИЛИ ТОКОВА ГОДИНИ ПОД ЧУЖДО ВЛАДИЧЕСТВО.ЯВНО И ТОГАВА Е ИМАЛО БОРИСОВЦИ ЦАЦАЦАРОВЦИ. А НА ВАС МОМЧЕТА ВИ ПОЖЕЛАВАМ ДА БЪДЕТЕ ИСТИНСКИ МЪЖЕ
  • 9 Ивендер Джоунс

    0 0 Отговор
    Тва са едни крадци. Прибират телефоните и парите на бежанците и уж ги арестуват. Пълен т...к. Не знам за кви медали говорите,не сте добре.
  • 10 НРБ

    0 0 Отговор
    Джоунс, Ивендер,

    Защо не арестуваха този, който смени кон за кокошка при сделката с т.н. ваксини ?
    Да намерят форма да го правят законно, политиците ни, щом сме се отказали от суверенитета си чрез разни ратификации на правилата за създаването на " глобално село" , с повод свобода на придвижване на хора, идеи, стоки, пари.
    Той и сърбинът Димитър Общи е обрал пощата, но са осъдили Левски за крадец.Крадец ли е Левски ?
    Стига глупости , като помощ от една държава към нашата. Дори и с центове.
    Иначе адмирации за това което се опитват да направят, даже и като имидж, че е трудно да се минава през България, извън КПП.
  • 11 Потресен53

    0 0 Отговор
    Как "ивендер жоунс" разбра, че тези БЪЛГАРИ са крадци? Там ли е бил и той? А той така ли би постъпил??? Пълен т..ак. Не трябва да позволяваме тези момчета да бъдат наказвани. Напротив. Те са свършили работа на една институция, която не знам защо се нарича "гранична - граничари и т.н." Тези нарушители вече щяха да се разхождат съвсем спокойно някъде около ЦУМ. И ако се срещнат със "Цацата".. е тогава "ивендер джоунс" ще бъде пълен та...ка
  • 12 Иван

    0 0 Отговор
    Сега трябва от ловците на бежанци да се организират и да превземат районното, и да освободят своя човек. Така ще започне назряващата революция.
  • 13 Потресен53

    1 0 Отговор
    "Би Би Си написа, че на кадрите българи призовават мигрантите на развален английски да се върнат обратно в Турция.

    Изданието припомня и действията на Динко Вълев, който се превърна в „национална знаменитост през февруари с патрула си по границата“.

    „Сборихме се, обездвижихме ги, и изчакахме да дойде другата група, за да им сложим свински опашки. Те бяха агресивни“, заяви пред Би Ти Ви Петър Низамов, стоящ зад последния „арест“ на бежанци."
    Хвала на такива БЪЛГАРИ!!! А на такива като цацата има кой да потърси сметка.
  • 14 Потресен53

    0 0 Отговор
    Чакай Иване друг да ни свърши работата.
    Попитали УЧИТЕЛЯ докога ще чакаме да се оправим? Той отговорил че ако чакаме - никога.
  • 15 БЪДЕЩЕ

    0 0 Отговор
    Ето за това Европа е лесна и глупава, само така пуснете ги и даже ги ескортирайте до централна Европа. А нашето момче го осъдете.
    Че някакви там решили че нарушава правата си.
    Да ама като умряха сума хора от атентати всичко отмина и край: кой е виновен ??? Европа че не ги е спряла. Защо е тази Европа и защо е шенген? То по добре да си бежанец, директно в Германия, апък ние Българите ни викат че сме 2-ра ръка навсякъде.
    Надявам се да не дойде ден в който ще ви избиват по улиците, защото всички те са войни и не оценяват живота като нас затова са готови на всичко.
  • 16 Майстор Манол

    1 0 Отговор
    Като няма кой да пази границата, така ще е. Защо не арестуват тез, които минават границата през мрежите. Това са си диверсанти и се наказват със затвор. Ако са наистина имигранти, да минават границите на самите пунктове. Пуснете момчетата, дето вършат работата на гранична полиция и полиция, дето само реват за 30 заплати и привилегии.
  • 17 Йордан

    0 0 Отговор
    Петър Низамов е герой.
    Тези авганистанци са преминали незаконно границата.
    Защо не лежат в затвора 5 години както е конституция?
    Как така законът не е еднакъв за всички?
    Тези нямат място тук. Да си ходят при меркел, но не и през България. За какво са се борили Левски и Ботев. За да ни бъзикат авганистанци и да се кланяме на меркел.
    Не съм доволен.
  • 18 Филип

    1 0 Отговор
    Браво на Петър . Трябва на такива като него да се дават медали. След като се вземе страха на мигрантите исе разберат , че работа в България нямат ще ние много по-спокойно за в бъдеше. От хуманност и зачитане на права се напълни с черни и араби.
  • 19 запознат

    0 1 Отговор
    какви са тия простотии граждански арест
    в правото не съществува такова понятие
    това е противозаконно деяние и подлежи на преследване според НК
    подобни деяния са характерни за паравоенните фаормирования в латинска америка и обикновенно се случват по време на гражданска война

    Коментиран от #29

  • 20 кракра

    0 0 Отговор
    Като ви чета глупостите направо ми се драйфа. Все повече си давам сметка що сме в туй положение.Еми лош матрял майка ,кво да чакаш.Тея ше ни пазят границата-криминални!!!!!!
  • 21 ГОЙКО

    0 2 Отговор
    ПОЗОР ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ ПОДЛОГИ..-СЪСИПАХТЕ БЪЛГАРИЯ-- МРАЗЯ ВИ.
  • 22 гост

    0 1 Отговор
    Леле ,чета и не мога да повярвам на ушите си .Явно хората които възхваляват постъпката на тоя КОМПЛЕКСАР са или на 15год. и не могат да преценят или ..........им трябва психиатър.ГРАЖДАНСКИ АРЕСТ-.ахти комплексарите.
  • 23 ГОСТ

    0 0 Отговор
    Напълно съм съгласен с ;КРАКРА'
  • 24 666

    1 0 Отговор
    Хубав ли е или лош ,
    защо го е правил е без значение.
    Не съдете човека само защото е вършил нещо добро за нас всички.
    Аз не съм ги канил в България и за мен този не е престъпник , а съвестен гражданин който като няма кой е отишъл да пази .
  • 25 СТК412

    0 2 Отговор
    На МУТРИТЕ им се видяха тесни кръстовищата ами взеха да раздават правосъдие и на границата.Това ще ни докара големи проблеми.Арабите забавят но не забравят.Не са забравили и за Убития емигрант от РИКОШИРАЛ полицеййски куршум.Не са и забравили и от лошото отношение към Емигрантите в Бежанските лагери което кара бежанците да избегнат легалиня начин за навлизане в държавата. Бежанците Ритат за нашта България.Бягат от нея като дявола от тамян.Ако има начин да прелетат няма и да погледнат към жалка България РАЗВЪДНИК НА МУТРИ И МИЗЕРЯ....

    Коментиран от #31

  • 26 цацата педал

    2 0 Отговор
    Явно нашите ш...ни политици искат яко да и е..ът разните резняци и затова искат да напълнят България с тях.Забравят обаче,че идва момента в който на някои им писва,а в следващия момент на още и така нататък.И ще дойде денят когато Народа ще ги н... яко и след това както е казал поета "Разстрел .....и след разстрела червеи" . Хвала на такива българи като тези момчета.
  • 27 Истината

    2 0 Отговор
    Дай като "забавят,но не забравят" да ги оставим да си влизат незаконно в страната и после да се ръгат с ножове по центъра на София и да тероризират Европа.Цялата работа с "бежанците" е нагласена.Вкарват се терористи и "икономически" бежанци да подринат икономиката в развитите европейски държави.Да не би това да е първата война през последните години в Близкия Изток,че чак сега почнаха да бягат масово от там?Бягайки от война няма ли да са доволни,на каквото и да е сигурно място?А какво се случва,наглите "бежанци" недоволстват от храната в Германия,защото не била подходяща за рамазана.
    Също така,турци от Турция казват,че на тяхна територия се подготвят терористи и се пращат към Европа,под претекст,че са бежанци.
    И на последно място,по-добре така наречените мутри да бият терористи по границата отколкото да бият невинни хора по улиците.
  • 28 Toko

    0 0 Отговор
    Едно се чудя-що го снимате и пускате в нета?!!!!По-тихо,по-тайно си вършете работата!
  • 29 jp power

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "запознат":

    А сега според теб какво е, не е ли гражданска война, или е мирно съжителство с арабски туристи???А Левски и Ботев ,като не са спазвали отоманската конституция, като поданици на султана, и те ли са за теб крадци и терористи??? Или очакваш на границата да се появи някой професор или научен сътрудник да ги гони тия араби. Пък тия араби трябва да бъдат обирани и оставени голи в гората без тел. и пари, че да го видя как ще продължи инвазията...Пък и тия момчета, нали пари ще им трябват за таз охрана, или мислите, че ги спонсорира някой дърт евреин или еврогей-толераст.
  • 30 onq c konq е отврат но понякога е прав

    2 0 Отговор
    Я се спрете малко! Граждански арест няма дефиниран в системата на правото, но се касае за задържането на нарушител на границата ни. Какъв е този нарушител е задача на държавните органи да изяснят. Нарушаването на държавната граница е тежко престъпление и съответните органи би следвало да се заемат именно с това, а не да правят хората на глупави. Бежанците не нарушават граници. Бежанците си подават документите на определените гранични пунктове, където кандидатстват за азил и разрешително за пребиваване. Извън тези пунктове бежанци няма, има нарушители на държавната граница.

    Цацаров се преструва на голям защитник на човешките права, но добре знае, че дълг на всеки гражданин е да противодейства на извършвано престъпление. Точно това правят момчетата - ловят терористи. Същото би било, както ако попаднете на грабеж и заловите нападателя - това не е граждански арест, а обикновено съдействие на полицията.

    По принцип е ясно, че нашите не си вършат работа, но защо са такива престорени защитници на човешките права, когато всички сме пропищели от цегански нападения, кражби и убийства, а държавата в лицето на прокуратура и полиция си говори за човешки права... Чии права, господа?! Престъпниците крадат и убиват, а след отрицателно време са вън и продължават с престъпленията. Убитите и смазаните от тормоз обаче или вече ги няма, или не могат да се осъзнаят къде са.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Илю

    2 0 Отговор
    ЕЙ ТОВА Е ....НЯМАМ ДУМИ..ТЕ ВМЕСТО ДА ГО НАГРАДЯТ ТЕ ГО АРЕСТУВАТ И ЩЕ ГО ВКАРВАТ В ЗАТВОРА. ТАКОВА АНТИБЪЛГАРСКО УПРАВЛЕНИЕ КАТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ НЯМА . ТЕЗИ ДО ЕДИН СА ЗА ПУБЛИЧНА ЕКЗЕКУЦИЯ . ПОТРЕСЕН СЪМ . ДЕБЕЛИЯ И ТОЙ НА ПРОКУРОР СЕ ВЖИВЯВА ,ВСЕКИ ЗНАЕ ЧЕ Е ПОСТАВЕНА ДЕБЕЛА ПОСЛУШНА КУКЛА НА КОНЦИ.
  • 33 Петко

    1 0 Отговор
    УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ , чашата прелива , не се учудвайте когато започнете да драйфате кръв . Наближава тоя момент . Даже отдавна трябваше да е настъпил . И тогава ще станете на мутри , на богоизбрани ,на недосегаеми и т.н.
  • 34 гост

    1 1 Отговор
    Затова другия път няма да правите клипове , а направо им прерязвайте гърлата и в дерето да ги ядат мечките и чакалите . А главите набити на колове покрай пътя да видят другите джихадисти че от не е добре да се минава .
  • 35 от рода на Филип Тотьо

    0 0 Отговор
    Не знам приятели националисти,всеки плюе БЪЛГАРИЯ ,че в момента е в криза е вярно , но това не означава че един ден , пак ще стане велика държава-но тези който я плюят вече няма да имат място във нея !!!
  • 36 Бай Иван

    2 0 Отговор
    Осъдете го, накажете го, щом е нарушил закона!!!!!
    Оставете ги тия мръсни ТАЛИБАНИ да се разхождат безпрепядствено.
    Това не е ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!!!!
    До кога ще търпим МАФИЯ И МУТРИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 37 един друг

    2 0 Отговор
    Не разбирам защо се правят на ощипани. Постоянно има статии в които група от хора задържат примерно водач блъснал пешеходец до идването на полицията. Или пък задържат някой, който си е влачил кучето пак до идването на полицията и други подобни. В тези случаи как е позволено цивилни лица да задържат друго лице, а тук не. Само да вметна, че нелегално преминалите границата също извършват закононарушение.
  • 38 йордан иванов

    1 0 Отговор
    Кви права имат тия м....ли??? Вместо тях да ги съдят ще съдят Българин... Срам и позор за България!!!!!!1
  • 39 mediator37

    0 1 Отговор
    Цацаратурата пак о.ра кълките.
    Прокуратура и полиция некадърни да пазят границата, обаче орли на правосъдието - на невинни българи дело пишат.
  • 40 мъжкар

    1 0 Отговор
    До коментара на "Бай Иван".Приятелю в своя коментар попитадо кога ще те управляват мутри и мафия.Отговарям ти веднага ще те управляват до тогава докато си стоиш в къщи пред компа и пред телевизора и докато бачкаш за без пари в тяхните фирми тук в Бг.Изходите са два или емиграция илииии........... ти си прави сметка .
  • 41 гост 1

    0 0 Отговор
    Има поговорка... "рибата започва да се вмирисва от главата" а нашата Българска е ВЕЧЕ ВМИРИСАНА !!! Национално продажни и западно-подложнни политици и политика !!! Ей,...да пускате момчето и да оставите останалите на мира !!! Забележка да им се направи, напомнене на закона, мъмрене ... може би... Д А!!! ...но, какви са тези обиски в апартаменти и автомобили БЕ !!! това да не ви е бащиния .... и какво от това че, представлявате държавата, държавни институции и тем подобните му пълни глупости !!! Омръзна ми вече една шепа лентяй и евтини тарикати да водят за носа българският народ, омръзна ми да слушам тези гръмки а в същност толкова празни и кухи фрази още от времето на соца. ..."в името на партията това в името на народа онова..." сега пък "в името на европейските ценности и демокрация..." ... демокрация тя ...да да ... на Мончо кайсиите !!! Бог да пази България... ама вълкът е вече в кошарата ...че и бием собственото си домашно куче за това че, го лае ...пфффф !!!
    P.S.- Че, сте готови и да го унижите като го покажете пред "СВИДЕТЕЛИТЕ" които са всъщност нарушителите влезли незаконно в домът ни... България !!! И всичко това само и само за да сте добре видени от синьото Меркелско око, надявайки се да ви потупа по вратът и ви хвърли някоя пачка пара да си поделите ...ако, преди това не се избиете от алчност за нея !!!
    Значи ако, влезе в къщата ми крадец ...не мога да го убия, нямам право да го задържа до идването на полицията за да не ме обвинят в отнемане на свобода... ами явно трябва да стоя и да гледам как мма обират ... !?!
  • 42 гост 1

    0 0 Отговор
    Потресен съм, преди всичко от мащабът на предприетите мерки срещу това и останалите момчета, в крайна сметка действията им са водени от чувство на патриотизъм и обич към родината си... !!! Ей няма ли сериозен адвокат който да застане зад тях и ги защити и ОТГОВОР №30 е прав... дълг на всеки гражданин е да пази и съдейства на органите на държавата за предотвратяване на престъпление и в случаят те не са бежанци а престъпници !!!
  • 43 Михаил

    0 0 Отговор
    Докато управляващата мафия не бъде избита и то със задна дата , България и народът и нищо добро не го чака .
  • 44 мъжкар

    0 0 Отговор
    Евала на Михаил такива коментари ми харесват защото те са доказателство че все още има трезвомислещи хора в тая страна които осъзнават от къде идват проблемите на народа и страната като цяло и не само от къде идват ами и много добре го каза какво трябва да е решението.