Отидете към основна версия

3 061 8

Арестуваха иманяри, търгували с ценни антики

  • иманяри-
  • антики-
  • арест
Снимка МВР

Трима мъже са задържани при мащабна полицейска операция срещу незаконната търговия с антични предмети в Пазарджишко, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Спецакцията е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Извършени са обиски в град Септември и селата Виноградец, Бошуля и Симеоновец. На входа на едно от селата криминалистите са задържали 53-годишен мъж от Септември, заподозрян в извършване на незаконна търговия с антики в района.

В неговия автомобил и в апартамента му криминалистите открили около 120 фигури с различна форма и големина, над 360 монети, ключове от каси, заготовки на ключове, шперцове.

Последвали обиски и в жилищата на двама негови сътрудници - 27-годишен от село Симеоновец и 54-годишен от село Бошуля. Оттам са иззети метален медальон „Богородица с младенеца“, три различни марки металотърсачи, незаконно притежавани ловна едноцевна пушка 12-ти калибър, боен пистолет „Броунинг“ калибър 7.65 мм, 18 ловни и 16 бойни патрона за тях.

Всички открити предмети с културно-историческа стойност, забранени за притежаване металотърсачи, оръжия и боеприпаси са иззети.

Тримата мъже са задържани в ареста за срок от 24 часа. Разследването се провежда под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Работата по документиране на престъпната му дейност продължава, образувано е полицейско производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Иванка Черната на съд за иманярство

    Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 49-годишната Иванка И. за иманярство, търсила, държала и укрила стотици артефакти от античността и Сред ...
    10.05.2017
    9 348
    5