Last news in Fakti

26 Април, 2017 14:04 3 055 8

Арестуваха иманяри, търгували с ценни антики

  • иманяри-
  • антики-
  • арест
Арестуваха иманяри, търгували с ценни антики - 1
Снимка МВР

Трима мъже са задържани при мащабна полицейска операция срещу незаконната търговия с антични предмети в Пазарджишко, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Спецакцията е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Извършени са обиски в град Септември и селата Виноградец, Бошуля и Симеоновец. На входа на едно от селата криминалистите са задържали 53-годишен мъж от Септември, заподозрян в извършване на незаконна търговия с антики в района.

В неговия автомобил и в апартамента му криминалистите открили около 120 фигури с различна форма и големина, над 360 монети, ключове от каси, заготовки на ключове, шперцове.

Последвали обиски и в жилищата на двама негови сътрудници - 27-годишен от село Симеоновец и 54-годишен от село Бошуля. Оттам са иззети метален медальон „Богородица с младенеца“, три различни марки металотърсачи, незаконно притежавани ловна едноцевна пушка 12-ти калибър, боен пистолет „Броунинг“ калибър 7.65 мм, 18 ловни и 16 бойни патрона за тях.

Всички открити предмети с културно-историческа стойност, забранени за притежаване металотърсачи, оръжия и боеприпаси са иззети.

Тримата мъже са задържани в ареста за срок от 24 часа. Разследването се провежда под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Работата по документиране на престъпната му дейност продължава, образувано е полицейско производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иманяр

    2 0 Отговор
    Па това много бе са треба смрът,на предателите на Н,Р,Б
  • 2 Менфис

    3 5 Отговор
    Тези имамяри си имат федерация БНФМ време е да се самосезират определени органи за да се види с какво се занимават.
  • 3 Каракала

    8 1 Отговор
    Мемфис В цял свят хората търсят и държавата купува което им трябва,другото отива на аукцион. Само тука иманярството е незаконно.
  • 4 Гост

    2 4 Отговор
    Тези иманярчета си имат канали за износ на антики нали за това се събират по събори за да продават помежду си антики.
  • 5 Гост

    2 4 Отговор
    Те повечето от тях са с присъди за иманярство,НСБОП ще си свърши работата.
  • 6 Мико

    2 1 Отговор
    Всеки които се забърква с тази иманярска федерация рано или късно има огромни проблеми.
  • 7 търсач

    1 1 Отговор
    Личи си кой търси под вола теле. федерации като БНФМ има в цяла европа и ако не е тя още много хора да са с присъди. точно мижитурки като вас немогат и нямат право да дават оценка кой какво прави в нея. Щом ви е толкова любопитно какво се прави там, заповядайте на 3-4. 06. На събор, ама не ви стиска.
  • 8 Гого

    0 0 Отговор
    Кои нормален търсач ще се занимава с тези иманяри и трафиканти на антики.