Отидете към основна версия

14 036 16

Синът, убил баща си бизнесмен, е курсант в МВР

  • ловешко-
  • добревци-
  • убийство

23-годишният Виктор Иванов, който застреля баща си - бизнесмена Иван Христов в село Добревци, е четвъртокурсник в Академията на МВР в София.

Това стана ясно по време на днешното заседание на Окръжния съд в Ловеч, който наложи постоянна мярка "задържане под стража" на младия мъж, пише "Дир.бг".

Тялото на 48-годишния Иван Христов бе открито в къщата му в село Добревци около 18,50 ч. на 25 февруари от 50-годишния му брат. Бизнесменът бе прострелян в главата с ловна пушка. Двамата братя имат фирма за производство на ябланска халва и локум и са едни от най-големите производители в бранша.

Два дни по-късно Окръжната прокуратура в Ловеч обвини за убийството на Христов неговия син - Виктор Иванов.

Пред магистратите младежът, който е четвъртокурсник в Академията на МВР каза, че иска да се прибере в дома си, за да се грижи за болната си майка и по-малката си сестра, но отказа да коментира, дали той е извършил престъплението.

Адвокатът му Анна Василиева заяви, че срещу Виктор е оказан психически натиск от разследващите, а прокуратурата не е изложила никакви аргументи за задържането му.

"Правата му са нарушени и то много сериозно. Върху него има упражнено полицейско насилие, психическо, а не физическо. Това момче е подложено на изключителен стрес. Бил е часове без адвокат, в момент, в който разписва документи. С всички законови средства ще се боря докрай това момче да бъде оправдано", добави Василиева.

Съдът уважи искането на прокуратурата и го остави в ареста с мотивите, че са налице доказателства, че е извършил престъплението и има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини