Отидете към основна версия

1 824 16

Учител-робот от Русия е назначен на работа в емирство Аджман

  • учител-
  • робот-
  • преподавател-
  • оае-
  • обединени арабски емирства-
  • аджман-
  • русия

Учител - робот от Русия ще преподава роботика на деца в ОАЕ в емирството на Аджман. Роботът Promobot V.4, разработен в Русия и говорещ няколко езика, започна работа в училище като преподавател

Снимка: CNews

Роботът Promobot V.4, разработен в Русия и говорещ няколко езика, започна работа в училище като преподавател, където ще представлява "жив" лаборант в допълнителни факултативни уроци в училището Oasis School в емирството на Аджман.

С помощта на Promobot V.4 децата от Обединените Арабски Емирства ще могат практически да овладеят програмиране, електроника и мехатроника. Образователната програма, която включва шест лабораторни робота, ще бъде разработена съвместно с робота Promobot V.4. Този обслужващ робот е проектиран да работи на многолюдни места и може да действа като консултант, служител на летището, преподавател, водач, гид или перфектен администратор.

„Особеността на изучаването на роботика с промобот е, че това е истински робот, който вече работи в 43 страни по света. Децата ще могат да се запознаят с работата на изкуствения интелект на практика, а не само във виртуалните модели. Това е уникална възможност: руски робот, чиито точни копия вече се използват активно по целия свят, от САЩ до Австралия. "Децата ще могат да разработват цели проекти и всяко успешно решение може да бъде прехвърлено на нашите разработчици и след това да бъде внедрено на робот, например в Националната банка на Оман“, каза Олег Кивокурцев, директор по развитието в Promobot.

За учениците от Oasis School роботът предоставя възможност да се научат как да създават и програмират роботи. Такива умения ще бъдат полезни в бъдеще за автоматизиране на рутинни процедури, например обработка на заявки в институциите или доставка на стоки.

По време на обучението учащите също ще овладеят уменията за управление на роботи, ще изучават различни сценарии на комуникация между човек и робот, както и ще придобият опит в разпознаването на лица, като използват най-новия модел Promobot като пример.

За Promobot това не е първият опит на сътрудничество с образователни институции от чужди страни. По-рано руският робот вече започна работа в групата на частните училища "Maharishi Vidya Mandir" в Ченай.

Източник: CNews

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини