Отидете към основна версия

1 548 3

Въведоха Миси Елиът, Кейт Буш и Джордж Майкъл в Залата на славата на рокендрола (ВИДЕО)

  • джордж майкъл-
  • миси елиът-
  • кайт буш-
  • залата на славата-
  • залата на славата на рокендрола-
  • ню йорк

Десетки музикални звезди се събраха в Ню Йорк, за да отпразнуват събитието

Снимка: Shutterstock

Американският музикален елит се събра в Ню Йорк в петък вечерта, за да отпразнува новите членове на Залата на славата на рокендрола - пантеон на рока и много други популярни музикални стилове. Сред нововъведените са Миси Елиът, Кейт Буш, Джордж Майкъл, който почина през 2016 г., предадоха АФП и Асошиейтед прес.

Институцията, чиято централа е в Кливланд, щата Охайо, се опитва да подобри имиджа си по отношение на половото и етническото разнообразие, пояснява БТА.

Освен американската рапърка Миси Елиът, калифорнийските изпълнители от бандата "Рейдж агейнст дъ машин", 90-годишната кънтри икона от Тексас Уили Нелсън, американската рок певица Шерил Кроу и аренби групата "Спинърс" са сред въведените изпълнители в Залата на славата на рокендрола през 2023 г.

На галаконцерта в тяхна чест, състоял се в Бруклин, певецът Джордж Майкъл беше представен от дуетния си партньор в групата "Уам!" Андрю Риджли, а на сцената прозвучаха песни на Мигел, Адам Ливайн и Кери Ъндъруд, включително кавър на One More Try.

Подобно на много културни и развлекателни институции в САЩ, Залата на славата на рокендрола трябваше да положи усилия, за да подобри имиджа си и политиката за многообразие: да бъде по-малко мъжка и по-малко бяла, отбелязва АФП.

Уитни Хюстън, Арета Франклин и Мадона са сред въведените в Залата на славата, но от 1986 г. насам жените са едва 10 процента от 1000-те ѝ членове.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини