Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 17:42 1 474 3

Въведоха Миси Елиът, Кейт Буш и Джордж Майкъл в Залата на славата на рокендрола (ВИДЕО)

  • джордж майкъл-
  • миси елиът-
  • кайт буш-
  • залата на славата-
  • залата на славата на рокендрола-
  • ню йорк

Десетки музикални звезди се събраха в Ню Йорк, за да отпразнуват събитието

Въведоха Миси Елиът, Кейт Буш и Джордж Майкъл в Залата на славата на рокендрола (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Американският музикален елит се събра в Ню Йорк в петък вечерта, за да отпразнува новите членове на Залата на славата на рокендрола - пантеон на рока и много други популярни музикални стилове. Сред нововъведените са Миси Елиът, Кейт Буш, Джордж Майкъл, който почина през 2016 г., предадоха АФП и Асошиейтед прес.

Институцията, чиято централа е в Кливланд, щата Охайо, се опитва да подобри имиджа си по отношение на половото и етническото разнообразие, пояснява БТА.

Освен американската рапърка Миси Елиът, калифорнийските изпълнители от бандата "Рейдж агейнст дъ машин", 90-годишната кънтри икона от Тексас Уили Нелсън, американската рок певица Шерил Кроу и аренби групата "Спинърс" са сред въведените изпълнители в Залата на славата на рокендрола през 2023 г.

На галаконцерта в тяхна чест, състоял се в Бруклин, певецът Джордж Майкъл беше представен от дуетния си партньор в групата "Уам!" Андрю Риджли, а на сцената прозвучаха песни на Мигел, Адам Ливайн и Кери Ъндъруд, включително кавър на One More Try.

Според Риджли Джордж Майкъл "би се радвал и би бил поласкан да влезе в тези свещени редици". Той каза, че "Джордж беше един от най-великите певци на нашето време, гласът му беше възвишен...".

Рокаджийката Шерил Кроу изпя най-големите си хитове, включително If It Makes You Happy с Оливия Родриго, към която се присъединиха Стиви Никс и Питър Фрамптън. "Цялата ми енергия беше посветена на това да изразявам преживяванията си чрез музика и думи, а сега получих това, което дадох", каза Кроу.

Престижната Зала на славата на рокендрола, която е провела допитване сред повече от 1000 критици, професионалисти от музикалната индустрия за своя избор, никога не се е ограничавала само до изпълнители от рока и от първото си издание през 1986 г. отваря своя пантеон и за други жанрове: соул, блус, аренби, фолк, кънтри, а след това и рап.

През 2022 г. в нея бяха въведени рапърът Еминем и кралицата на кънтри музиката Доли Партън.

Миси Елиът стана първата жена - рапърка, влязла в Залата на славата. Този културен и музикален жанр през лятото отбеляза 50-годишнината си в Ню Йорк, припомня АФП.

Номинираните за въвеждане в залата на славата трябва да са направили първия си комерсиален запис поне преди 25 години според правилата.

Рапърката Куин Латифа въведе Миси Елиът, което определи като "благословия" пред телевизия Ей Би Си. Според нея "каквото и да говорят хората, светът на хип-хопа е едновременно специален и уникален".

Рапърът Биг Бой трябваше въведе 65-годишната Кейт Буш, която в петък обяви в прессъобщение, че "няма да може да присъства" на церемонията, без да посочва причина. Британската певица и композиторка обаче каза, че за нея е "чест".

Подобно на много културни и развлекателни институции в САЩ, Залата на славата на рокендрола трябваше да положи усилия, за да подобри имиджа си и политиката за многообразие: да бъде по-малко мъжка и по-малко бяла, отбелязва АФП.

Уитни Хюстън, Арета Франклин и Мадона са сред въведените в Залата на славата, но от 1986 г. насам жените са едва 10 процента от 1000-те ѝ членове.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО

    1 2 Отговор
    Джордж Майкъл и рокендрол?! Това че щрака с пръсти от време на време не е рокендрол....
  • 2 Идън

    0 0 Отговор
    Славата на тази зала се дължи именно на рокендрола и музикантите в този стил.Въвеждането на музиканти от други стилове обезсмислят нейното име и изпълнители свързани с рока са пренебрегнати за сметка на музиканти които нямат нищо общо с него. Това една от причините много от музикантите да не желаят да бъдат въведени в тази зала .Айрън Мейдън и Саундгардън ги номинират втори път и не ги въвеждат... Може би ще ги номинират докато стане време посмэъртно да ги въведат.Ако бях на мястото на Брус щях да забраня името да фигурира в списъците на тази зала- това е подигравка , но в същото време привлича интереса към залата относно гласуването .
  • 3 Хехоо

    0 0 Отговор
    Е, нали и Мадоня е там