Отидете към основна версия

4 113 1

Рецепта на деня: Кюфтенца с кашкавал

  • кюфтенца-
  • кашкавал-
  • кайма-
  • пържени-
  • какво да сготвя

Много ароматни и сочни

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

кайма - 250 - 300 г

хляб - 1 суха филийка

кашкавал - 60 - 80 г

сминдух, черен пипер, кимион, сух млян джинджифил

сусам - 10 г

соев сос - няколко капки

царевично брашно - 2 - 3 с.л. за овалване на кюфтенцата

олио - за пържене

Начин на приготвяне:

Едно от най-важните неща е самото овкусяване на каймата. Към нея задължително се прибавят следните няколко подправки –суха филия хляб, която предварително е накисната във вода, сминдух, черен пипер, кимион, джинджифил и няколко капки соев сос. Омесвате я много добре и от това количество кайма се оформят 6 по-малки или 8 по-големи кюфтенца.

В средата на всяко кюфте поставяте по едно малко парченце кашкавал, което по-рано сте нарязали на кубчета. Задължително внимавате кашкавалът да бъде във вътрешността, така че да не изтече по време на пържене.

Всяко едно кюфте се поръсва със сусам и след това се овалва внимателно в царевично брашно. Пържите в нагрята мазнина и поднасяте в компанията на свежи зеленчуци, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.

Свързани новини