Отидете към основна версия

3 305 8

Рецепта на деня: Леща с ориз и царевица

  • леща-
  • ориз-
  • царевица-
  • постно-
  • какво да сготвя

Вкусно постно ястие с много ароматни подправки

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

леща - 1 ч.ч.

ориз - 1/2 ч.ч.

царевица - замразена

домат - 1

морков - 1

пиперка - 1

лук - 1 глава

чесън - 3 - 4 скилидки

кимион - 1 к.л.

дафинов лист - 1

джинджифил - 1 ч.л. на прах

куркума - 1 к.л.

червен пипер - 1 к.л.

къри - 1 к.л.

кориандър - 1 ч.л. млян

черен пипер - млян на вкус

кетчуп - 2 с.л.

олио

сол

Начин на приготвяне:

Лещата се слага да се накисне в гореща вода.

През това време лукът и чесънът се нарязват на ситно, а морковът и пиперката - на кубчета. Доматът се нарязва на дребно или може да се настърже.

В сгорещено олио се запържват лукът, чесънът и морковът заедно с кимион, джинджифил и дафинов лист.

След това се добавят всички останали подправки без солта и се разбърква добре.

Прибавя се нарязаният домат и след разбъркване отново се добавя кетчупът.

Измиват се накиснатата леща и оризът и се слагат и те, като се наливат 6 ч.ч. вода.

Слага се замразена царевица, добавя се сол на вкус и се оставя да ври на слаб огън до готовност, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Свързани новини