Отидете към основна версия

1 627 8

Какво да правим с останалата храна от великденската трапеза?

  • великден-
  • храна-
  • козунак-
  • агнешко-
  • яйца

Вижте съветите на Блажка Димитрова, която има ресторант с нулев остатък в София

Снимка: Shutterstock

След празниците ни остават големи количества козунаци, яйца и агнешко. Как може да ги превърнем в нещо ново, различно и вкусно?

Старият останал козунак след празниците може да се превърне в сладкиш с крем карамел. Това съветва Блажка Димитрова, която има ресторант с нулев остатък в София, пише БНР.

„На дъното на тавата се слагат отрязани филии козунак и отгоре се залива сместа за крем карамела, която си правим от яйца, мляко и захар. Другото, което много препоръчвам е като изсъхне козунакът, той пак остава много ароматен, пак е много вкусен и сладък, натрошавайки го и добавяйки някаква сметана, ядково мляко или разтопен шоколад, оформяйки го след това на някакви бонбони и овалвайки го в кокосови стърготини, какао или рожков, се получават изключително вкусни бонбони. За децата това е голям купон“, обясни тя.

Варените яйца може да бъдат напълнени с смес от жълтъка, крем сирене, зелени подправки и малко кисело мляко. След това може да бъдат поръсени с различни видове семена.

Останалото агнешко месо може да се използва за сандвичи, допълни Блажка Димитрова.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини