Отидете към основна версия

2 677 1

Рецепта на деня: Пиле тандури

  • пилешко-
  • тандури-
  • индийска кухня-
  • гарам масала-
  • какво да сготвя

Традиционна индийска рецепта

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 бр. пилешки гърди или бутчета, обезкостени и без кожата

4 с.л. подправка тандури на прах (подправката можете да намерите в индийски магазин за подправки)

сокът на 1 лимон

2 с.л. чесън на прах

1 с.л. куркума

1 с.л. гарам масала

1 с.л. лют едро смлян червен пипер

1/2 с.л. кимион

1/4 ч.ч. кисело мляко или сметана

сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете пилешкото. Мариновайте го в лимонов сок за 10 мин,  добавете сол и пипер. Оставете да престои в микса от подправки.

2. Смесете всички сухи подправки. Опитайте и ако прецените, коригирайте количествата на вкус. След това смесете с киселото мляко или сметаната. Пилешкото трябва да е добре покрито от тази смес, така че ако е необходимо, добавете още кисело мляко или сметана. Оставете да престои поне 4 часа, но най-добре 8 или 24 ч.

3. При печене, запазете соса от маринатата, за да намазвате с него пилешкото. Може да използвате скара или барбекю, пише opensourcefood.com.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини