Необходими продукти:
доматен сос пилешко филе - 500 г морков - 1 бр. лук – 1 бр. чесън - 1 глава зелени чушки – 2 бр. червени чушки – 2 бр. патладжани – 2 бр.Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана на едри кубчета и посоляваме със сол. Оставяме за 15 минути да се отцеди (ако вземете бял патладжан, не е нужно да се посолява). Обелваме лука и го режем на едро, чесъна е на скилидки, чушките и моркова също се режат на едро, а пилешкото месо – на хапки.
В тенджера се сипва малко олио и се добавят лука, след това морковите, чушките, чесъна, патладжаните и пилето. Разбърква се. Като омекнат леко зеленчуците, се добавя и 1 консерва доматен сок.
Оставя се да къкри на тих огън до готовност. Накрая се добавя обилно магданоз, пише БЛИЦ.