Необходими продукти:
бял шоколад - 450 г за разтапяне; краве масло - 20 г; мед - 15 г; сметана - 65 г 35% масленост; ликьор - 1 с.л. или ром, бренди; червена сладкарска боя - 3 капки.Начин на приготвяне:
Загрейте сметаната на слаб огън и към нея настържете 150 г от белия шоколад. Добавете маслото, меда и ликьора и бъркайте, докато получите гладка и гъста хомогенна смес.
Сложете боята и хубаво разбъркайте. Може да направите цвета нежно розов или по-наситено червен, както ви харесва.
Напълнете в малка найлонова торбичка или пош с тънък накрайник и приберете в хладилник за 2 часа.
Останалият 300 г шоколад настържете и загрейте на много слаб огън докато се размекне, но не втечни прекалено.
Напълнете с него формички за бонбони за Свети Валентин, за предпочитане от силикон.
Приберете във фризер да стегнат за час-два, в зависимост от големината.
Извадете втвърдените бонбони от формичките и ги украсете с розовия ганаш, рисувайки сърца, розички или каквото ви подсказва въображението.
Ако не ползвате пош със специален накрайник, а сте напълнили сместа в торбичка, то отрежете малко от върха и и така шприцовайте вашата украса.
Приберете в хладилник красивите бонбони за празника до момента на поднасяне, пише gotvach.bg.