Отидете към основна версия

2 595 8

Сексолог обясни основните разлики между мъжкото и женското привличане

  • сексолог-
  • привличане-
  • желание-
  • двойка-
  • връзка-
  • взаимоотношения

Експертът развенчава мита за това по-силно ли е мъжкото влечение

Снимка: Shutterstock

Сексологът Джорджия Грейс смята, че и мъжете, и жените изпитват сексуално желание с еднаква сила, но се възбуждат по различни начини. Тя разказва пред Fashion Journal за тези различия.

Според Грейс е прието да се смята, че мъжкото сексуално влечение е по-силно от женското, но за това твърдение няма биологична основа. Въпреки това тя посочи, че началото на сексуалното желание се различава при двата пола.

"Мъжете често се възбуждат почти мигновено, докато на жените им трябват от 20 до 40 минути", отбеляза сексологът.

Експертът уточни, че само 15 процента от жените изпитват спонтанно желание редовно. По-често срещано е реципрочното желание, което означава, че възбудата настъпва след целувка, ласки или гледане на еротично съдържание. Друг типичен вид сексуално желание, според нея, е контекстуалното. Грейс обясни, че контекстуалната възбуда зависи от външните обстоятелства: ако те са благоприятни, има желание за интимност, но ако не са, няма мисли за секс.

Така че най-често проблемите с интимността при двойките не се дължат на ниското либидо на жената, а на факта, че нейната възбуда не съответства на възбудата на партньора ѝ, обобщи Грейс.

Секс терапевтът Алмара Абгарян и преди е разкривала на жените тайната на добрия секс. За да се наслаждавате на него в леглото, тя призова никога да не правите секс, ако се чувствате емоционално или физически некомфортно.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Свързани новини